УН: Светске цене хране у јуну најниже за последње две године

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 14:08

УН: Светске цене хране у јуну најниже за последње две године

Цене хране у свету су у јуну биле најниже за последње две године, закључак је данас објављеног извештаја Организације за храну и пољопривреду (ФАО) Уједињених нација. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky ФАО индекс цена хране је пао други месец заредом, са мајских 124,0 поена на 122,3 поена, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << колико је износио у јуну.
Вредност овог индекса је у априлу била 127,7 поена.
Јунски резултат је за чак 37,4 поена, односно 23,4 одсто, нижи од рекордне вредности поменутог индекса од 159,7 поена, која је забележена у марту 2022. године, наводи се на сајту ФАО.
На месечном нивоу је забележен пад цена шећера, биљних уља, житарица и млека, док је цена меса остала на истом нивоу.
Цене биљних уља су на месечном нивоу пале за 2,4 одсто, житарица за 2,1 одсто, као и млека за 0,8 одсто.
Цена шећера је пала за 3,2 одсто, пре свега због успешне жетве шећерне трске у Бразилу и слабије кинеске потражње, а тиме је окончан четворомесечни период непрекидног раста цена овог производа.
Tviter preti da će tužiti kompaniju Meta zbog nove platforme Treds

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН: Светске цене хране у јуну најниже за последње две године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.