Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 16:30

Шведска влада разматра могућност да спаљивање Курана буде незаконито

Шведска влада разматра могућност да паљење Курана и других светих књига учини незаконитим, пошто су недавна спаљивања Курана подрила безбедност Шведске, изјавио је министар правде те земље Гунар Стромер.
Гунар Стромер је рекао је да влада анализира >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ситуацију, те да разматра - да ли треба мењати закон.
"Морамо да се запитамо да ли је тренутни поредак добар или има разлога да га преиспитамо", рекао је Стромер за Афтонбладет.
Он је додао да је Шведска постала "приоритетна мета" за нападе и оценио да је прошлонедељно спаљивање Курана створило претње по унутрашњу безбедност Шведске.
"Видимо да је прошлонедељно спаљивање Курана створило претње нашој унутрашњој безбедности", рекао је он.
Инцидент је такође нанео штету кандидатури Шведске за придруживање НАТО-у, а турски председник Тајип Ердоган је рекао да његова земља не може да ратификује захтев Шведске пре него што се спаљивање Курана заустави.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.