Izvor: RTS, 03.Jun.2023, 23:56

Ванредна ситуација у шест месних заједница у Ивањици, изливање канала у чачанским селима

Због  невремена које је на територији општине Ивањица оштетило усеве и нарочито путну инфраструктуру, проглашена је ванредна ситуација у шест месних заједница. У више чачанских села због кише дошло је до загушења и изливања канала .
Ванредна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ситуација проглашена је у: Мочиоци, Брезови, Међуречју, Ковиљи, Братљеву и Кушићима.
На територији ових шест месних заједница, али и у другим деловима општине, излили су се бујични потоци, оштећени су путеви, а покренула су се и клизишта на неколико локација.
Проблеми у чачанским селима Из Градског штаба за ванредне ситуације у Чачку навели су да је због кише и неадекватних пропуста, који мештани поставаљају у канале, дошло до загушења и изливања канала у неколико села у чачанском крају.
Има проблема на подручју од села Трнаве до Заблаћа. Такође се излила и Ботуња на магистрални пут Чачак-Краљево. Како наводе из Градског штаба за ванредне ситуације, позвана је саобраћајна полиција да успори саобраћај на делу пута који је поплављен.
На терену су екипе ватрогасаца-спасилаца, Цивилне заштите и ЈКП "Комуналац".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.