Ништа им није свето

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 16:50

Ништа им није свето

Од последњих избора, парламентарна опозиција покушала је у више наврата да организује окупљање грађана, како би показали да постоји незадовољство у друштву. Сви покушаји, остали су само то, покушаји, јер се грађани нису одазивали позивима. Фото: Војводна уживо Две године опозиција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << безуспешно покушава, сујете су превелике, а политички циљеви и идеологија код њих не постоје. У тренутку када државу погоди највећа трагедија, свирепо, планирано, бездушно убиство невиних, опозиција се “буди”. У својој немоћи да мобилише масе, опозиција посеже за нечасним, најцрњим поривима – искористити страдање недужних и трагедију целе Србије.
Зато што више мрзе Вучића, него што воле Србију, опозиција покушава да политички капитализује убиства невиних и недужних организујући политички мотивисане скупове.
Да ли ће на скуповима бити речи о томе како помоћи породицама, родитељима, деци, Србији у превазилажењу највеће трагедије? Да ли ће на скуповима бити говора о могућим мерама које треба да се преузму да се овакви догађаји више не дешавају? Да ли ће на скуповима бити изнесени конкретни предлози и могућа решења? – Не, нажалост неће.
Уједињени у својој мржњи према систему, држави, нажалост више воле да мрзе, етикетирају и прозивају, него да учине нешто корисно, продуктивно и добро за Србију, за све њене грађане.
Држава Србија је у року од 24 сата од масовног убиства у школи и терористичког акта у предграђу Београда изашла са предлогом конкретних мера. Мере које држава изнела су јасан показатељ патриотизма и државничког размишљања Владе Србије и њеног највишег руководства. Влада Србије заступа најбоље интересе државе, док опозиционе партије води лични, уски, партијски интерес.
Одговор парламентарне опозиције је критика предложених мера, изливи безумних тврдњи на друштвеним мрежама и организација политички мотивисаних скупова. Толико о емпатији и прихватању бола који је терет целе Србије. Убиства недужне деце нису ствар политичке припадности већ питање за цело друштво о томе какве вредности желимо, како ћемо, после оваквих догађаја, да се односимо према сигурности и безбедности наше деце, породице и свих грађана Србије – без обзира на политичке боје које заступају.
Usvojeno 11 amandmana na izveštaj EP o Srbiji, Bilčik podneo i usmeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ништа им није свето се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.