Кристофер Хил: Жртве Другог светског рата осигурале слободу данас

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 12:45

Кристофер Хил: Жртве Другог светског рата осигурале слободу данас

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил рекао је данас, поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, да је на живима да се сећају оних који су пали у Другом светском рату, како би данашње генерације могле да живе слободно. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Они су умрли да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << би генерацијама које долазе после слобода била осигурана“ , рекао је Хил новинарима, након полагања цвећа на Гробље ослободилаца Београда.
Полагању цвећа је присуствовао и дипломатски кор страних држава у Србији, а том приликом Хил је нагласио да је битно сетити се свих трупа са Источног фронта које су биле различитих нација, али под совјетском командом. „Једна од најважнијих нација, посебно у ослобођењу Београда које се десило у октобру 1944. године су биле трупе из Украјине“, рекао је он, и додао да се Украјина данас труди да своју слободу поврати јер су, по његовим речима, брутално нападнути од својих комшија, тако да је обавеза да се сећамо украјинских жртава у прошлости али и да подржимо Украјину у својој борби данас.
„Сви који су данас овде разумеју важност Украјине у европској демократији и слободи, и наставићемо да подржавамо Украјину колико год буде потребно“, закључио је Хил. Амбасадор Украјине Володимир Толкач рекао је да данас обележавамо Дан победе над фашизмом, одржавамо успомену на жртве Другог светског рата, али и другу годишњицу почетка рата у Украјини.
„Изгубили смо више од осам милиона становника Украјине током Другог светског рата и то је велика трагедија наше земље, а данас двоструко памтимо, јер још једном покушавамо да се боримо са нацизмом и фашизмом“, рекао је Толкач и захвалио свим савезницима Украјине у Другом светском рату, али и данас.
Neverovatno putovanje ruke Svetog Jovana: Kako je velika svetinja završila prvo u Beogradu, a zatim u Cetinju!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кристофер Хил: Жртве Другог светског рата осигурале слободу данас се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.