Izvor: RTS, 05.Maj.2023, 18:56

МУП апелује да дечји профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом

Министарство унутрашњих послова апеловало је да дечји профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом.
МУП је на Фејсбуку упутио апел родитељима у којем наводи да треба очувати разумност и стабилност, поготово према деци која информације >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прате из различитих извора и медија.

"Апелујемо да дечји профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, у смислу надзора над садржајима којима дете приступа, са ким и на који начин комуницира и у ком времену", наводи се у апелу.
Будимо присутни и удружени у превазилажењу ситуације која је све грађане Србије узнемирила и дубоко потресла, пише у објави.
Да подсетимо, у среду је у пуцњави у школи на Врачару ученик седмог разреда отворио ватру на ђаке, наставнике и радника обезбеђења, при чему је убијено девет особа. У крвавом пиру у Младеновцу, наоружани нападач је усмртио најмање осам особа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.