Izvor: RTS, 05.Maj.2023, 17:54

За покретање приватног бизниса потребна је психичка спремност, али и упорност у раду

Одржана је конфенреција "Ја предузетник" у Београду за студенте Србије и региона којој је присуствовало око 500 младих људи. Говорници на овом скупу истакли су да је за покретање самосталног посла потребна психичка спремност, као и упорност у раду.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Велики број младих размишља о покретању приватног посла, а о тим идејама обавештени су из прве руке на конференцији "Ја предузетник".

"Сматрали смо да је изузетно важно да им дамо узоре, да им дамо праве примере, да им дамо приче које су реалне, људи који су те неке ствари које они желе да постигну у својим животима већ постигли а који са друге стране јако радо деле та своја знања и искуства", истакао је Ђорђе Петровић, организатор конференције "Ја предузетник".
Сувласница фирме која послује у осам земаља и запошљава 400 радника, говорила је о стварању компаније и како постати европски бренд.
"То је нешто што ми желимо да пренесемо младим људима, да виде да постоји нада, да постоји шанса да њиховом упорношћу, радом заиста могу да направе велике светске резултате из Србије", навела је Сања Јаковљевић сувласница Бео рол компаније. 
Предузетнику је потребна и психичка спремност, каже психолог и бивши одбојкашки репрезентативац Андрија Герић. 
"Треба да раде на себи и треба да се самозапошљавају и колико год пута да не успеју да настављају даље јер битно је само једном успети. Ви кад једном успете да направите фирму ви сте прешли игрицу, а нико вас не пита колико пута пре тога нисте успели", рекао је Олимпијски шампион Андрија Герић.
Марија Ђаковић студенткиња Техничког факултета у Новом Саду има дилему о томе да ли да покрене сопствени посао или настави породични, а истиче да је добила јаснији правац о томе како би натавила са радом.
"Познанства овде и упознавање са свим идејама и како су људи успели ми доста отварају неку слику како бих ја то могла да наставим", каже Марија Ђаковић.
Организатори планирају да конференција постане традиционална.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.