Синдикати у просвети најавили штрајк у петак

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 12:50

Синдикати у просвети најавили штрајк у петак

Синдикати у просвети обуставиће сутра наставу због јучерашње трагедија, али ће запослени бити у школама. Фото: Pexels/Pixabay Чланови Уније синдиката просветних радника Србије и Синдикат радника у просвети ступиће у штрајк у петак у осам сати.
„Сви запослени чланови Уније синдиката >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << просветних радника Србије обуставиће рад, у петак, 5. маја, запослени ће тог дана бити у школама, али неће изводити наставу“, наводи се у саопштењу.
Како су навели, након консултација са запосленима у образовању донеће се одлуке о којима ће јавност бити благовремено обавештена. „Позивамо вас да разумете да тог дана школе неће радити.
Неми смо пред чином који нас је натерао да затворимо школе. Све што чинимо и што ћемо чинити је у најбољој намери да учинимо школе безбедним местом за образовање и васпитање све наше деце“, наводи се у саопштењу.
И Синдикат радника у просвети ступиће сутра у штрајк, за који кажу да се организује како би се свим запосленима у просвети обезбедило поштовање достојанства на раду, као и рад на радном месту и у радној околини на којима су спроведене мере безбедности и здравља на раду у скаду са Уставом и Законом о безбедносати и здрављу на раду.
Filipović o štrajku: Nije rešenje da deca u ovom trenutku ostaju sama kod kuće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Синдикати у просвети најавили штрајк у петак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.