Кућне биљке којима није потребно много светлости

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 10:24

Кућне биљке којима није потребно много светлости

Постоји заиста много врста биљака које могу да расту у кућним условима. Захваљујући тој чињеници могуће је са лакоћом оживети сваки уснули ентеријер. Ове врсте биљака су одличне за све оне који желе да освеже атмосферу у канцеларији или свом дому, чак иако у тим просторијама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нема довољно светлости. Фото: Pexels/Oleksandr Pidvalnyi Могу се развијати у просторијама где има мало или где нема уопште сунчеве светлости. Лепота ових биљака не лежи у њиховим цветовима, већ у листовима који имају исту количину лепоте.
Калатеја Шарени листови чине ову биљку одличном декорацијом за било коју собу, али треба имати на уму да не успева када је изложена директној сунчевој светлости. Калатеја обожава тамна места.
Дифенбахија Пригушено светло је набоље за ову биљку, а најбоље је да је држите иза завесе. Биљка изгледа посебно лепо у пролеће и лето, када јој се појаве светли и нежни листови.
Драцена Ова биљка ће вам представљати посебан комад тропике у вашој канцеларији. Не воли директну сунчеву светлост, па држите биљку што даље од ње.
Зелени љиљан Зелени љиљан је биљка скромног изгледа, па је због тога толико и популарна. Може да издржи дуго без сунчеве светлости, а истовремено чисти и ваздух.
Кућна срећа Биљка са малецним, нежним листовима може изгледати прелепо у висећим саксијама и у саксијама поред високих биљака. Али, потребно је избегавати је поред ниских, јер их солеиролиа може убити. За одржавање јој је потребно често заливање и прскање водом.
Папрат Познато је више од 2.000 врста папрати које се могу гајити код куће. Ова тропска биљка је спремна за живот у сенци, али јој не прија сув ваздух. Захтева често прскање листова водом, поготово током летњег периода.
Филодендрон Омиљена биљка многих баштована. Савршено јој прија сенка и уз то добро чисти ваздух. Потребно јој је повремено скраћивање, јер расте много у висину
Poznati gradovi i njihovi nadimci: Znate li zašto je Rim „večni“ a Pariz „grad svetlosti“?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кућне биљке којима није потребно много светлости се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.