Србија заузела своје место на гастрономској мапи света

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 10:15

Србија заузела своје место на гастрономској мапи света

Директорка Туристичке организације Србије (ТОС) Марија Лабовић изјавила је у Београду на свечаној промоцији Gault & Millau за 2023. да ТОС другу годину за редом има сарадњу са тим престижним гастрономским водичем, јер је гастрономија саставни део туристичке понуде Србије. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/RitaE “Оно што можемо да видимо по свим истраживањима, гастрономија је један од пет кључних мотива за долазак туриста у Србију и оно што је још важније, један од три главних позитивних утисака које понесу са наше дестинације“, рекла је Лабовић на представљању гастрономског водича у београдском хотелу “Хајат“.
Према њеним речима, сарадња са тим реномираним светским гастрономским водичем, који је присутан у 27 земаља света, на четири контитнента, показује да је Србија заузела своје место на гастрономској мапи света.
Водич, како је навела, пуно помаже у додатној промоцији Србије као туристичке дестинације и Србије као гастрономске дестинације, јер Gault&Millau је та врста водича која на једном месту представља не само ресторане најквалитетније по независним и међународним стандардима, већ и винарије, дестилерије, поп-ресторане, посластичарнице и сеоска домаћинства.
“Практично на једном месту имамо оно што је најбоље из гастрономске понуде и тиме омогућавамо и олакшавамо туристима да када путују кроз Србију одаберу оне укусе које желе да пробају, јер гастрономија је доживљај и доживљај је оно што ми као ТОС нудимо, тако да позивамо све да доживе укусе Србије и Србију“, рекла је Лабовић. Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Урош Кандић рекао је да је у прва три месеца ове године, захваљујући доброј понуди, у Србији повећан број страних туриста за 38 одсто, што је резултирало и повећањем броја ноћења за 58 процената.
“Наши угоститељи се не опредељују само за традиционалне облике угоститељства и храну и пића са аутентичним географским пореклом, све више узимају модерне ствари и примењују их у понуди и управо је и то довело да у фактички два водећа гастрономска водича на свету од прошле године имамо и ресторане и угоститељске објекте Србије, који ће свакако допринети бољем имиџу наше земље“, рекао је Кандић.
Кандић је додао да ће се исто тако повећати и конкуренцију међу самим угоститељима и утицати да се боре, јер када свако од њих буде пожелео да се нађе у овим водичима, то ће значити и већи квалитет туристичке понуде у Србији.
Momirović: U okolnostima rata u Evropi obezbedili smo redovno snabdevanje tržišta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија заузела своје место на гастрономској мапи света се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.