Медведев: Свет је болестан и на прагу новог светског рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 12:46

Медведев: Свет је болестан и на прагу новог светског рата

Заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев оценио је данас да је свет „болестан“ и вероватно на прагу новог светског рата, али да се то може избећи. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP „Свет је болестан. И сасвим је вероватно да је на прагу новог светског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рата. Да ли је то неизбежно? Не, није“, рекао је Медведев током разговора са учесницима образовног маратона „Знање“, преносе РИА Новости.
Додао је да светски рат може бити избегнут, али да неће да прави прогнозе, јер су оне, како је оценио, „незахвалан посао“. Медведев је рекао да потенцијални противници не би требало да потцењују Русију када је реч о употреби нуклеарног оружја, подсећајући да, према основама државне политике у области нуклеарног одвраћања, нуклеарно оружје може бити употребљено у случају да се агресија на Русију изврши употребом других врста наоружања, које угрожавају само постојање државе.
„Зато све те приче да ‘Руси то никада неће учинити’ или обрнуто, ‘Руси нас све време плаше употребом нуклеарног оружја’ – не вреде ништа“, рекао је Медведев.
Додао је да, „ако имате неку врсту оружја у рукама… морате бити спремни у одређеној ситуацији на то да вам рука неће задрхтати да га употребите“.
Peskov: Putin nema dvojnika, nikad se nije krio po bunkerima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Свет је болестан и на прагу новог светског рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.