Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 17:25

Технички проблеми на већини граничних прелаза са Мађарском, на Хоргошу се чека два сата

Због техничких проблема на рачунарском систему на мађарској граници, на којој стручњаци и даље раде, у 16.50 часова уведена је поједностављена контрола на улазу у Мађарску, саопштила је мађарска полиција. То значи да је могућ улазак у суседну земљу, али је због нагомиланих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << возила потребно око 2 сата да би се на прелазу Реске, после Хоргоша, ушло у Мађарску.
На већини граничних прелаза, као и на аеродрому "Франц Лист" у Будимпешти, у 15.20 часова појавили су се проблеми у информатичком систему, саопштила је мађарска полиција. Техничари су ангажовани на решавању проблема, а полиција наводи да треба рачунати на дуже задржавање на граници.

На друштвеним мрежама грађани пријављују да се возила гомилају на улазу у Мађарску јер је пао компјутерски систем.
Највише возила је испред граничног прелаза Реске који се граничи са Хоргошом.
Више од сат времена путничка возила се задржавају испред Томпе /Келебија/, Ашотхалома /Бачки Виногради/ и Реске 2 /Хоргош 2/.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.