Селаковић: Примања у просвети и повећање минималца главне теме СЕС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 13:32

Селаковић: Примања у просвети и повећање минималца главне теме СЕС-а

Побољшање материјалног положаја запослених у просвети као и повећање минималне цена рада биле су главне теме данашње седнице Социјално-економског савета (СЕС) а председавајући СЕС-а и министар рада Никола Селаковић је на конференцији за новинаре изјавио да је пре седнице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << СЕС-а на иницијативу колегијума овог тела одржан састанак са представницима репрезентативних просветних синдиката и ресорним министром Бранком Ружићем. Фото/ Танјуг/Сава Радовановић „Речено је да већ озбиљно раде две групе и то за предшколско и високо образовање а један од закључака јесте да је неопходно урадити дуговорочну стратегију побољшања материјалноиг положаја запослених у просвети као и да ће осим редовних састанака који се одржавају између представника репрезентативних синдиката просвете са министром просвете бити одржавани и редовни састанци са председницом Владе Србије која посебно истиче значај образовања, његовог реформисања и побољшања материјалниг статуса запослених у образовању“, рекао је Селаковић.
Када је реч о минималној цени рада, навео је да се о овој теми на седници СЕС-а, којој је присуствовала и премијерка Ана Брнабић, разговарало на иницијативу два репрезентативна синдиката. „Закључили смо неопходност покретања разговора радне групе за утврђивање минималне цене рада и да је потребвно урадити све неопходне анализе када је реч о досадасњем кретању БДП-а и будзетских прихода и расхода у овој години“, рекао је Селаковић.
Додао је да је премијерка Брнабић изнела да је неопходно сагледати утицај драматичне промене мининалца на запосленост и на повећавање сиве економије.
Les: Izbore vidim kao pobedu Srbije i kosovskih Srba zbog uspešnog bojkota

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић: Примања у просвети и повећање минималца главне теме СЕС-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.