Лајовић: Меч против Ђоковића биће велики изазов, играм против најбољег на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 17:30

Лајовић: Меч против Ђоковића биће велики изазов, играм против најбољег на свету

Српски тенисер Душан Лајовић изјавио је данас да ће за њега бити велики изазов меч са сународником Новаком Ђоковићем у четвртфиналу Српска опена. Фото: Танјуг/AP/Mark Baker Лајовић је данас у осмини финала турнира у Бањалуци савладао Француза Грегора Барера 6:3, 6:0.
„Лопте су још >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << увек тешке, али се осећа разлика, ипак терен је много бољи. Срећан сам да је и коначно сунчан дан, то је добро за све навијаче и играче.
Успео сам у другом сету да радим праве ствари, оно што сам планирао. Када је видео да нема решења покушао је на све или ништа, доста је промашивао, па је и то део статислтке“, рекао је Лајовић на конференцији за медије у Бањалуци, преноси званични сајт турнира.
Он је истакао да очекује сјајну атмосферу на сутрашњем мечу са Ђоковићем.
„До сада је публика била фер и коректна, опет нисам играо против Ђоковића. Знам да ће много више људи навијати за њега што је и очекивано. То са друге стране и неће бити нека новост. Надам се да ћу уживати на терену и атмосфери. Драго ми је да има доста наших играча који пролазе саму завршницу турнира, јер људи овде воле да нас гледају и подржавају. Надам се да ће тако остати до краја турнира“, навео је Лајовић.
Лајовић је истакао да ће за њега бити велики изазов са Ђоковићем.
„Новак и ја се дуго знамо, тако да нема ту тајни. Последњи меч ме је прилично глатко добио. Биће ово велики изазов за мене, јер играм против најбољег на свету. То је увек шлаг на торти за све играче. Са друге стране је битно да не поклекнеш пред тим тренутком. Морамо да покушам да се опустим, мада то је лако рећи, видећемо сутра када изађем на терен. Надам се да ће то бити у истом ритму као до сада“, истакао је Лајовић.
Упитан на конференцији да ли се видео са Ђоковићем после данашњег меча, Лајовић је истакао:
„Нисам га још видео, али ћемо се сигурно срести кад заврши тренинг. Са Филипом Крајиновићем сам се чак и сликао пре почетка нашег меча на Српска опен. Чак смо се и сликали пре нашег меча. Увек постоје те шале, али некако то више раде људи око нас него ми. Ипак, све је то у духу добре забаве“.
Лајовић се присетио и мечева са младим шпанским тенисером Карлосом Алкаразом.
„Јако добра фома у последње време утиче на самопоуздање, баш као и свака победа. То је мало и незгодно са самопоуздањем, јако тешко се стиче, а лако губи. Морам да пригрлим сваки тренутак и да будем свестан тога, јер се врло лако измакне контроли. Мечеви против Алкараза су били велики изазов, нека назнака да је квалитет је ту, само треба да буде у неком дужем временском периоду. Квалитет је ту био против њега, али он није ту без разлога где јесте, показује најбољу игру када је најпотребније. Са друге стране данас сам се мучио на почетку меча, али сам неке битне ситуације успео да исконтролишем. Управо то и највише утиче на самопоуздање да останеш миран у одређеним ситуацијама када се ломи меч“, закључио је Лајовић.
Меч између Ђоковића и Лајовића ће највероватније бити одигран сутра око 15 сати.
Рафаел Надал због повреде пропушта и мастерс у Мадриду

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лајовић: Меч против Ђоковића биће велики изазов, играм против најбољег на свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.