Момировић: На највећем светском тржишту – Кини, имаћемо најбоље услове у Европи

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 10:42

Момировић: На највећем светском тржишту – Кини, имаћемо најбоље услове у Европи

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић рекао је данас да су преговори о слободној трговини са Кином велика шанса за наше пољопривредне производе, али да српска предузећа и привредници морају да виде себе на том тржишту. Фото: Танјуг/МУСТ/Ђорђе Крстић „Очекујемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << врло брзо, у овој години, да ће наша предузећа имати пролаз на кинеска тржишта без царина“, рекао је Момировић за РТС.
Након посете Кини, Момировић је објаснио да су преговори били отворени са истински пријатељском земљом, те да је ово тренутак када је Кина најснажнија, када ствара и када отвара своје тржиште, рекао је он.
„На највећем тржишту на свету, ми ћемо имати најбоље услове у Европи и наше компаније морају то да препознају“, истакао је министар трговине. Према Момировићевим речима, биће то велика шанса за наше пољопривредне производе, за наше вино, али предузећа и привредници морају да препознају шансу, морају да инвестрају и да, како је рекао, виде себе на том тржишту.
„То тржиште се већ отвара, сви желе да тамо буду, ми имамо најбоље односе у Европи са Народном Републиком Кином, они нас подржавају око свих важних питања без условљавања. Привредници, ако се не оријентишу, џабе сва подршка државе“, рекао је министар.
Он је истакао да ће шансе за све привредне субјекте ускоро бити „непрегледне“. Потписивањем Меморандума о разумевању Србије и Кине и формално су почели преговори о слободној трговини две земље.
„Ово је велика шанса коју ми отварамо и озбиљно радимо на томе, ми смо окупили један велики тим, две мултиресорне радне групе, које ће радити на овом споразуму“, рекао је Момировић.
Lula pozvao na alternativu dolaru prilikom međunarodne trgovine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић: На највећем светском тржишту – Кини, имаћемо најбоље услове у Европи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.