Студенти Правног факултета вицешампиони света из арбитражног и међународног трговинског права

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 09:15

Студенти Правног факултета вицешампиони света из арбитражног и међународног трговинског права

У конкуренцији од 378 универзитета из преко 80 земаља света, студенти Правног факултета Универзитета у Београду заузели су друго место на јубиларном 30. такмичењу „Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot“ које се традиционално одржало у Бечу. Фото: WikimediaComonns/Goran Necin Поред тога, студент >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Марко Дошлић добио је и награду за једног од најбољих говорника на такмичењу (Honorable Mention), а Београдски тим је похваљен и за једну од најбољих тужби (Honorable Mention for Claimant Memorandum) у писаном делу такмичења.
Правни факултет Универзитета у Београду представљали су студенти четврте године основних студија: Ана Кадовић, Кристијан Николић, Марко Дошлић, Нађа Мирковић, Наталија Стефановић, Стефан Добраш, као и Фани Спалевић, студент мастер студија, под менторством  проф. др. Владимира Павића и доц. др. Милене Ђорђевић, а уз несебичну помоћ студента и бившег учесника на овом такмичењу Марије Ралевић.
У писаном делу такмичења учествовали су и Марко Калањ, Невена Недељковић и Душан Ђурић, а студентима је у припреми помагао и асистент Стефан Јовановић.
На путу до финала у Бечу студенти су савладали тимове универзитета из САД, Русије, Кеније, Турске, Немачке, Аустралије, Швајцарске и Бразила, а противник у финалу и победник овогодишњег такмичења био је тим Правног факултета Универзитета у Бечу.
Pitali smo studente: Zašto ste upisali Pravni fakultet u Novom Sadu? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Студенти Правног факултета вицешампиони света из арбитражног и међународног трговинског права се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.