Izvor: RTS, 04.Apr.2023, 20:01

Отворен нови део зграде терминала на аеродрому "Никола Тесла"

На аеродрому "Никола Тесла" отворен је новоизграђени део централне зграде терминала. Настављају се радови на прилазним путевима и изградњи нове писте, а преостали кључни радови биће завршени до краја године, најављују из управе Аеродрома.
Снег >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у априлу не смета авионима. Сви летови су реализовани, а путници су стигли кроз нову зграду аеродрома. Нових 11.000 квадрата доноси и нова правила – путници у доласку и одласку су физички одвојени, а у приземљу више од 20 нових шалтера за пријаву.
"Путници ће од данас пролазити кроз пасошку контролу и безбедносни преглед у овој новој згради, где има више простора, модерне опреме. Имаће боље искуство услуге свеукупно. Веома смо срећни због овога и будућности аеродрома", каже Франсоа Беризо, генерални директор Аеродрома Београд.
А до главне зграде аеродрома путници и данас пролазе старом рутом – између ограда, преко бара, снега. После три године радова, чини се да места за нервозу – нема.
Сналазе се и возачи, мада им радови задају главобољу. Руководилац аеродрома, француски "Венси", најављује да ће и то ускоро бити решено. Завршетак приступних саобраћајница и паркинга очекује се у мају. До почетка летње сезоне планирају и отварање нове писте.
"Приоритет је да пре почетка сезоне довршимо радове напољу. Сигуран сам да ће то бити велика промена и побољшање за наше кориснике, моћи ће да приступе терминалу много лакше. Такође, кренућемо у трансформацију старог дела зграде захваљујући отварању новог дела. Тамо ће бити нови фри-шоп и комерцијални простор на више од 3.000 квадрата", наводи Беризо.
До краја године, најављују и почетак реконструкције старе писте. До краја 2043. године, када истиче 25-годишња концесија, "Венси" планира да уложи више од 730 милиона евра. Циљ је да Београд постане центар авио-саобраћаја у овом делу Европе са 15 милиона путника годишње, три пута више него прошле године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.