Izvor: RTS, 03.Apr.2023, 14:44

Орбан поруком на Твитеру пружио подршку Трампу

Мађарски премијер Виктор Орбан објавио је на Твитеру поруку подршке бившем председнику САД Доналду Трампу. Орбан је позвао Трампа да ''настави да се бори'', пошто је против бившег председника САД подигнута кривична оптужница за тајне исплате током председничке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кампање из 2016.
''Наставите да се борите, господине председниче! Уз вас смо'', написао је Орбан на свом Твитер налогу.

Како наводи АП, Орбан је први лидер неке европске земље који је јавно подржао Трампову председничку кампању 2016, а такође је изразио подршку Трамповој кампањи за реизбор 2020. Самог Орбана критичари оптужују да је ''демонтирао'' многе мађарске демократске институције и учествовао у изградњи мреже корупције, наводи се у извештају АП.
Трамп је Орбана у прошлости описивао као ''снажног лидера'' који ''заиста воли своју земљу'', и хвалио његове напоре да сузбије ''илегалну емиграцију''. Оптужницу коју је Велика порота на Менхетну прошле седмице подигла против Трампа многи су описали као историјску.
Оптужница против бившег председника САД уследила је после вишегодишњих истрага о његовим личним, политичким и пословним плановима и изазвала је велики потрес у његовој намери да поново буде изабран за председника САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.