Шеснаестогодишња пливачица поставила свој други светски рекорд у пет дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 15:26

Шеснаестогодишња пливачица поставила свој други светски рекорд у пет дана

Канадска пливачица Самер Мекинтош поставила је у Торонту нови светски рекорд на 400 метара мешовитим стилом, на националном квалификационом такмичењу за СП. Фото: Танјуг/AP/David J. Phillip Мекинтош (16) је остварила резултат од четири минута, 25 секунди и 87 стотинки. Она је за 49 стотинки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поправила светски рекорд, који је до сада био у власништву Мађарице Катинке Хошу. Мађарска пливачица је овај рекорд поставила на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.
„То је било први пут да сам стварно чула публику током своје трке. Невероватно је имати сву своју породицу и пријатеље на трибинама, који ме бодре. То ми је помогло у последњих 100 метара“, изјавила је канадска пливачица после трке.
Мекинтош је пре пет дана оборила светски рекорд на 400 метара слободним стилом (3:56.08).
На прошлогодишњем Светском првенству у Будимпешти Мекинтош је освојила две златне медаље у дисциплинама 200 метара делфин и 400 метара мешовитим стилом.
Beogradski maraton kroz istoriju: Ove godine se očekuje više od 8.500 trkača

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шеснаестогодишња пливачица поставила свој други светски рекорд у пет дана се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.