Од жонглера до дронџије: Свет каријере се мења, а ови необични послови су на челу револуције

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 18:31

Од жонглера до дронџије: Свет каријере се мења, а ови необични послови су на челу револуције

Пре само неколико деценија, већина људи није могла ни да замисли да ће неко моћи да заради за живот као дрон пилот или жонглер. Међутим, са развојем технологије и променама у начину живота, нова занимања су постала не само могућа, већ и веома тражена и профитабилна. Фото: Pixabay/LN_Photoart Дрон >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пилот, или популарно назван „дронџија“, представља једно од најузбудљивијих нових занимања. Данас, дронови су основна опрема за многе сниматеље, Youtube-ере и инфлуенсере, омогућавајући им да сниме атрактивне кадрове из ваздуха.
Многи који се баве овим послом истичу да је ово посао будућности. Поред тога што се користе за снимање, дронови имају различите примене, попут прегледа плиновода и коришћења у пољопривреди, што резултира значајном уштедом времена и новца.
Зарада дрон пилота може бити изузетно висока, нарочито ако поседује специјализоване вештине и опрему.  
Фото: Градске инфо Жонглер, са друге стране, није само забављач на улици, већ и признато занимање од стране Министарства за рад и социјална права.
Поред класичног жонглирања, ово занимање обухвата и наступе на разним догађајима, као што су забаве, фестивали и корпоративни догађаји.
Зарада жонглера може варирати у зависности од искуства, вештине и врсте догађаја на којима наступа, али успешни професионалци могу остварити изузетно стабилан приход.
Осим дрон пилота и жонглера, многа друга необична занимања су постала део савременог тржишта рада.
Чак је и чувар плаже је ушао у нови шифрарник занимања, заједно са диск-џокејом, кућепазитељем, баштованом, собарицом, бебиситерком, уличним певачем, степ играчем, стендап комичарем, мађионичарем, кловним и акробатом.
Нова класификација занимања такође укључује и кротитеље коња, фризере за псе, кровопокриваче, помоћнике каменоресаца, раднике на кремирању, батлере, сомелијере, узгајиваче свилене бубе, хостесе, биоенергетичаре, интернет продавце, пераче судова, постављаче плаката, уличне дистрибутере летака и носаче пртљага.
Ови примери јасно показују како се традиционалне идеје о занимањима континуирано мењају, прилагођавајући се потребама модерног друштва и технолошким иновацијама. У свету у којем се стално развија и мења, креативност и способност прилагођавања су кључни фактори за успех у новим и необичним занимањима.
Grad slušao Ledinčane- JKP “Put” asfaltirao ulice u ovom naselju, a evo šta kažu meštani (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од жонглера до дронџије: Свет каријере се мења, а ови необични послови су на челу револуције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.