Фудбалери Борусије из Дортмунда обезбедили пласман на Светско клупско првенство

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 09:11

Фудбалери Борусије из Дортмунда обезбедили пласман на Светско клупско првенство

Фудбалери Борусије из Дортмунда обезбедили су учешће на првом Светском клупском првенству са 32 клуба које ће се одржати следеће године у Сједињеним Америчким Државама, саопштила је синоћ Светска фудбалска федерација (ФИФА). Фото: Танјуг/AP Photo/Ebrahim Noroozi Како је саопштила ФИФА >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на званичном сајту, клуб из Дортмунда је обезбедио пласман на СП клубова после елиминације Лајпцига од Реала у осмини финала Лиге шампиона.
Борусија ће тако уз Бајерн бити други немачки клуб на СП које ће се одржати од 15. јуна до 13. јула 2025. године у САД.
Пласман на СП клубова уз Бајерн и Борусију раније су обезбедили и Ал Хилал (Саудијска Арабија), Урава (Јапан), Ал Ахли (Египат), Видад (Мароко), Монтереј и Леон (Мексико), Сијетл (САД), Палмеирас, Фламенго и Флуминенсе (Бразил), Окленд Сити (Нови Зеланд), Челси и Манчестер Сити (Енглеска), Реал (Шпанија), Пари Сен Жермен (Француска), Интер (Италија), као и Порто и Бенфика (Португал).
Преостали учесници биће два клуба из Азије, два клуба из Африке, један клуб из САД, победник Лиге шампиона Северне и Средње Америке, освајач Копа Либертадорес плус још два клуба из Јужне Америке, по један клуб из Шпаније и Италије, као и освајач Лиге шампиона. Уколико је клуб који освоји Лигу шампиона већ обезбедио пласман на СП, његово место попуниће клуб који није обезбедио место на СП а најбољи је на ранг листи УЕФА у последње четири године.
Pavle Ilić glavni sudija 172. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалери Борусије из Дортмунда обезбедили пласман на Светско клупско првенство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.