Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 16:48

Шта Сомбор и његови гости добијају увођењем првих туристичких картица

Град Сомбор ће први у Србији туристима, али и другим заинтересованим, понудити туристичку картицу. Идеја је да се куповином једне картице омогући улазак у разне установе културе и обезбеде попусти на туристичким локацијама.
Посетиоци ће у оквиру >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << овог програма моћи да обиђу туристичке локације, а овако обједињеној понуди се могу прикључити и предузетници и угоститељи . Те погодности ће остварити тако што ће бити део јединствене туристичке картице под називом „Сомбор сити кард".

"Кроз куповину једног производа, једне картице омогуће себи улазак у градски музеј, галерију "Милан Коњовић", у Музеј Подунавских Шваба, Музеј Батинске битке, добијаће одређени попуст на куповину позоришних карата као и могућност да у оквиру те исте цене улазнице посете зграду Жупаније и виде чувену слику "Битка код Сенте", као и да се провозају фијакреом централним градским улицама и венцима", каже Бранислав Сворцан, помоћник начелника одељења за привреду и туризам.
Развој туристичке понуде у Сомбору на овај начин подржава и Програм Уједињених нација за развој. Они су промоцију назвали „домаћински туризам".
"Направили смо један пакет понуда, таквих услуга где заиста можете да осетите ону праву супу из Војводине, ону жуту супу где можете да видите аутентична уметничка дела која су одавде потекла, где можете да прошетате градским трговима на свежем ваздуху, да видите ту лепу архитектуру и да одете кући пуни утисака да сте заиста видели и доживели нешто лепо аутентично и вама оно што прија души", каже Јелена Манић Петрониколос из Програма Уједињених нација за развој.
Туристичка картица је недавно представљена на сајму туризма у Београду. Картица ће бити доступна на порталу домаћег туризма, као и на интерактивним терминалима у Сомбору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.