Зеленски: Запад да покаже политичку вољу или ће свет видети велику срамоту

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 10:15

Зеленски: Запад да покаже политичку вољу или ће свет видети велику срамоту

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је данас западне партнере да покажу политичку вољу како би се Украјини обезбедиле потребне војне залихе, да не би била исписана “једна од најсрамнијих страница историје“. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis Како наводи Ројтерс, Зеленски, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << видно љут, у вечерашњем обраћању је рекао да свет треба да „делује одлучно“ како би обезбедио да рат постане „безнадежан“ подухват за руског председника Владимира Путина који, како је рекао, „жели само рат и смрт“.
„Они морају осетити до максимума да постоји сила која уништава оне који уништавају живот. Ми то можемо да остваримо. Сваки од наших партнера зна шта је потребно. Главна ствар је политичка воља да се ово реализује, да се обезбеди ниво снабдевања који ће помоћи“, рекао је Зеленски.
Он је додао да, уколико се то не деси, све ће се претворити у једну од најсрамнијих страница историје, „уколико Америка или Европа изгуби од иранских ‘шахида’ или руских борбених авиона“.
„Украјина је чекала набавке које су од виталног значаја и чекамо и даље, конкретно, америчку одлуку. Подршка је заиста неопходна“, поручио је Зеленски.
Ројтерс додаје да је Зеленски постао све оштрији у позивима америчком Конгресу да одобри пакет помоћи од 60 милијарди долара за Украјину.
Сенат је усвојио нацрт закона о помоћи, међутим, Представнички дом Конгреса то још није учинио.
Orban se sastaje sa Trampom 8. marta na Floridi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Запад да покаже политичку вољу или ће свет видети велику срамоту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.