Пољска: САД ће сносити кривицу за напредак Русије, цео свет гледа

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 10:04

Пољска: САД ће сносити кривицу за напредак Русије, цео свет гледа

Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски позвао је председавајућег Представничког дома САД Мајка Џонсона да дозволи гласање о новој америчкој помоћи Украјини и поручио да би Џонсон био крив уколико закон не буде усвојен, а Русија напредује на бојном пољу. Фото: Unsplash/komarov У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обраћању истраживачком центру Атлантског савета, Сикорски је напоменуо да је Џонсон „у прошлости топло говорио о Украјини“.
„Зато бих волео да зна да цео свет гледа шта ће урадити и ако додатна помоћ не прође (Конгрес САД) и Украјина претрпи преокрете на бојном пољу биће његова одговорност“, истакао је пољски шеф дипломатије. Џонсон је распустио Представнички дом на две недеље, а претходно није ставио на гласање пакет помоћи од 60 милијарди долара за Украјину, који је изгласан у Сенату раније овог месеца.
„Криминална породица диктатора помаже и подржава убилачку инвазију руског председника Владимира Путина на Украјину“, рекао је Сикорски, мислећи на војну помоћ коју Иран и Северна Кореја наводно пружају Москви. Додао је би резултат руске победе у Украјини било присуство већег броја „силеџија“ на светској политичкој сцени, позивајући Мајка Џонсона да „дозволи да демократија иде својим током“.
Rute: Holandija će dati 100 miliona evra češkoj inicijativi za kupovinu oružja Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска: САД ће сносити кривицу за напредак Русије, цео свет гледа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.