Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 08:51

Војник САД се запалио испред амбасаде Израела узвикујући "Слобода Палестини"

Амерички војник се запалио испред израелске амбасаде у Вашингтону у знак протеста због рата у Појасу Газе, а како преноси Тајм позивајући се на незваничне изворе, он је подлегао повредама.
Тајм додаје да је у питању Арон Бушнел (25) а вест о његовој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << смрти преноси позивајући се на независну новинарку Талију Џејн, која је на друштвеним медијима објавила да је у контакту са Бушнеловом породицом и пријатељима.

"Више нећу бити саучесник у геноциду", рекао је војник пре него што се запалио. Он се полио течношћу и запалио, узвикујући "Слобода Палестини".
С повредама опасним по живот пребачен је у оближњу болницу.
Америчко ратно ваздухопловство потврдило је да је у питању војник који активно служи у војсци САД.
Локална полиција и тајна служба истражују инцидент. На снимку који кружи интернетом се може видети како полицајац држи уперен пиштољ док војник гори, а други службеник гаси ватру апаратом за гашење пожара.
У децембру, жена демонстрант се запалила испред израелског конзулата у Атланти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.