Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 13:32

Жене не покрећу више посао из нужде, већ имају добре бизнис идеје

Привредна комора Србије ових дана почиње реализацију пројекта “Караван женског предузетништва - на кафи са предузетницама“. Прва станица је Смедеревска Паланка, на чијој територији је 40 одсто предузетничких радњи у власништву жена, каже за РТС Бранка Симанић, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << директорка Сектора предузетништва у Привредној комори Србије.
Tрећина од укупног броја предузећа и предузетничких радњи у Србији је у власништву жена или су на њиховом челу жене. То је у складу са европским просеком.

“Пре неких можда десет година имали смо предузетнице које улазе у посао из нужде. Данас заиста више није таква ситуација. То су сада жене које су самосвесне, које имају добру бизнис идеју, бизнис план и које су свесне подршке коју имају управо од Владе Републике Србије и Привредне коморе Србије и управо су зато овакви резултати“, рекла је Бранка Симанић за РТС.
Статистика показује да жене чешће покрећу посао, али га чешће и гасе. Симанићева ипак истиче да све више њих успева да одржи бизнис.
“Имамо све више жена које су економски оснажене и све мањи тај проценат жена које гасе своје радње, што управо говори у прилог томе да су свесне подршке коју имају. Када говоримо пре свега о тој подршци ја при томе мислим на подршку Министарства привреде, на Фонд за развој и могућност да оне добију бесповратне средства кроз те програме што је изузетно значајно јер врло често се јавља ситуација да оне имају недостатак тог почетног капитала“, указала је Симанићева.
Цело гостовање Бранке Симанић можете погледати у видеу на почетку текста.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.