Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 10:36

Тимофејев: НИН оштар према свима, али са добром намером

Нови уредник НИН-а, Александар Тимофејев представио је у Јутарњем програму ново издање недељника, прво од како је на челу уређивачке политике. НИН ће бити независтан и критички оријентисан медиј каже нови уредник. Редакција се још увек формира па је Тимофејев позвао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << колеге да се јаве овом недељнику.
Александар Тимофејев, нови уредник НИН-а бавио се, како наводи, независним новинарством у различитим медијским кућама више од тридесет година.
"Са власницом НИН-а Јеленом Дракулић Петровић сам се  договорио  да радим онако како знам, а она се сагласила", каже Тмофејев.
Независно и истинито новинарство "НИН ће сасвим сигурно задржати независну политику, задржати независан однос према свему. Критички, пре свега, што сам и рекао у уводнику – оштро према свима, али и са добром намером и са жељом да нам сутра буде бар мало боље него што нам је данас, а да нам прекосутра буде боље него што ће нам бити сутра", појаснио је нови уредник НИН-а.
У вези са новинарством истиче да је студентима увек наглашавао да је истина једини постулат.
Био је уредник Б92,  директор Студија Б, уредник РТВ Војводина и један од оснивача Независног удружења Новинара Србије.
Од 8. фебруара је нови главни одговорни уредник београдског политичког недељника НИН.
Позив колегама да се јаве НИН-у Тимофејев је подсетио на мисли новинара Богдана Тирнанића да се слобода штампе освоја сваког дана – сваког јутра ти кренеш поново да је освојаш и онда некад успеш више, некад успеш мање.
"Знам да ћу то успети са тимом људи који су дошли и који ће тек доћи у НИН", рекао Тимофејев и позвао колеге и младе новинаре да се јаве НИН-у јер се редакција још увек формира.
Већи део редакције НИН-а раније је дао колктивну оставку и је отишао у нови часопис који се прави.
Текстови новог НИН-а Нови број НИН-а садржаће актуелне теме, а бавиће се пре свега одјеком резолуције Европског парламента најавио је у Јутарњем програму Александар Тимофејев.
Нови уредник недељника препоручио је и причу о студентима којима је посветио насловну страну, а најавио и нову рубрику која ће се бавити текстовима из дугогодишње архиве НИН-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.