Хумус – један од најздравијих намаза на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 17:01

Хумус – један од најздравијих намаза на свету

Једно од најпознатијих, али дефинитивно најздравијих јела од леблебије је хумус. Фото: Pixabay/tohma Реч је о блискоисточном специјалитету који можете да пробате у изворном облику у либанским ресторанима, али и да га врло брзо и лако направите код куће.
Сусам испећи у тигању без >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << масноће, па половину количине самлети у електричној сецкалици или миксеру за кафу.
Воду у којој сте кували посељене леблебије оставите да се охлади. Леблебије исецкајте заједно са водом, лимуновим соком и белим луком у електричној сецкалици да добијете једноличну смесу.
Помешајте маслиново уље, першун, бибер и млевени сусам. Припремљени намаз ставите у фрижидер и оставите да се охлади.
Леблебија је одличан извор минерала, мангана, фосфора, гвожђа, магнезијума, цинка, селена и калцијума. Од витамина значајнији су витамини Б комплекса, као и тиамин, пантотенска киселина и фолна киселина, а добар је извор рибофлавина и ниацина.
Recept dana: Salata sa kukuruzom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хумус – један од најздравијих намаза на свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.