Визагајд: Немачки пасош најмоћнији на свету, ево где је Србија на листи

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 15:08

Визагајд: Немачки пасош најмоћнији на свету, ево где је Србија на листи

Немачка има најмоћнији пасош на свету, а путна исправа Србије се налази на 67. месту, објављено је на листи портала Визагајд (VisaGuide.World). Фото: Градске инфо На листи најмоћнијих пасоша на којој се налази 199 земаља и територија друго место заузела је Шпанија, а треће Италија.
У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << првих 10 се налазе и пасоши Сингапура, Француске, Холандије, Финске, Шведске, Данске и Мађарске.

Српска путна исправа се налази на 67. месту, а из региона иза ње су Црна Гора на 75. месту, Северна Македонија на 78., Албанија на 81. и Босна и Херцеговина на 82. месту. Визагајд за рангирање светских пасоша користи уникатну методологију ДСС (Destination Significance Score) која сваком пасошу даје јединствену вредност, тако да два пасоша не могу да буду исто рангирана.
Вредност ДСС се додељује свакој земљи или територији на основу политике уласка која се примењује на пасош, БДП-у , индексу моћи (Power Index), индексу туризма (Tourism Index) и индексу људског развоја (Human Development Index), као и на основу других фактора.
U Srbiji vrednost tržišta nepokretnosti u 4. kvartalu 2023. dostigla 1,7 milijardi evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Визагајд: Немачки пасош најмоћнији на свету, ево где је Србија на листи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.