Премијерка Брнабић данас наставља учешће на Светском самиту влада

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 10:31

Премијерка Брнабић данас наставља учешће на Светском самиту влада

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас наставља посету Дубаију, где је на Светском самиту влада очекују билатерални састанци са званичницима и учешће на отварању Форума владиних услуга. Фото: Танјуг/ Пеђа Вучковић Премијерка ће присуствовати потписивању Меморандума о >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разумевању о сарадњи у области вештачке интелигенције између српског Министарства информисања и телекомуникација, Института за вештачку интелигенцију Србије и Савета за истраживање напредне технологије УАЕ.
Меморандум ће потписати министар Михаило Јовановић, директор Института Дубравко Ћулибрк и генерални секретар Савета УАЕ Фејсал Ал Банаи.
Премијерка је започела први дан на Самиту билатералним састанцима са страним званичницима.
Она се прво сусрела са емиратским министром за вештачку интелигенцију Омаром Султаном ел Оламом, са којим је разговарала о могућностима и потенцијалу те технологије.
Разговарала је и са египатским колегом Мустафом Кемалом Мадбулијем о могућностима закључивања споразума о слободној трговини између две земље.
Брнабић је на маргинама самита разговарала и са министром за толеранцију УАЕ, шеиком Нахјаном Бин Мубарак Ал Наханом, премијером Кубе Мануелом Марером Крузом, као и са оснивачем Светског економског форума Клаусом Швабом.
Сусрела се и са генералним секретаром Организације за економску сарадњу (ОЕЦД) Матијасом Корманом.
Говорила је на панелу „Будућност мобилности“, где је поручила да је железница будућност за мобилност и да ће Србија наставити да улаже у своју железницу, али и навела шта све Србија чини на пољу иновативности.
После панела је у изјави медијима рекла да очекује да средином године Србију посети амерички новинар Такера Карлсона, са којим је разговарала на церемонији отварања Самита у Дубаију.
Брнабић је поручила и да је Србија на време препознала значај вештачке интелигенције.
Премијерка је током сусрета са директорком ММФ Кристалином Георгиевом навела да очекује раст БДП-а Србије од 3,5 одсто, као и да је Георгиева похвалила српску фискалну политику.
 
Realizovana specijalistička obuka vojnika rodova pešadije i inžinjerije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијерка Брнабић данас наставља учешће на Светском самиту влада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.