Змајево гнездо у Новом Саду; Свечано отворен „Фестивал светла“- Градоначелник Ђурић: Ова година је година змаја, а веровање каже да је то п

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 20:22

Змајево гнездо у Новом Саду; Свечано отворен „Фестивал светла“- Градоначелник Ђурић: Ова година је година змаја, а веровање каже да је то п

Лимански парк је, шесту годину за редом, домаћин Фестивала светла и шести пут је дочекао званичну Нову годину кинеског народа. У препуном Лиманском парку присутни су могли да присуствују свечаном отварању уз високе званице. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Слободан Тркуља, оснивач и организатор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кинеског фестивала светла, истакао је да је ова манифестација од ове године и сестрински фестивал престижног фестивала “Пут свиле” из града Сијена.
-Инспирисани идејом кинеског председника Си Ђинпинга о потреби јачања народне сарадње, заједно са својом групом Балканополис, дуги низ година успешно презентујемо кинеску културу у Србији и српску културу у Кини. Прошле године у ово време имао сам прилику да изведем “Тамо далеко” у Кини, која је прегледана више од невероватних 16 милијарди пута. Нови Сад је вечерас змајево гнездо. Уверен сам да ће фестивал допринети блиском односу два народа- истакао је Тркуља.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић био је домаћин манифестације и овом приликом уручен му је лонг, кинески змај, од стране амбасадора Кине Ли Минга. -Нови Сад, традиционално шести пут, обележава три нове године. Фестивал светлости се давно одомаћио у Новом Саду. Налазимо се у једном од најлепших паркова и ова година је година змаја, а веровање каже да је то право време за обнову. Ја бих додао да је наш заједнички пут већ трасиран, а то је постигнуто захваљујући челичном пријатељству два народа и два председника. Нови Сад сарађује са три града у Кини, а бројне кинеске компаније послују у граду- речи су првог човека Града који је додао да Нови Сад у наредних недељама очекује отварање још једне кинеске компаније у Каћу.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Присутнима се обратио и амбасадор Кине Ли Минг који је истакао да му је велико задовољство што опет долази у прелепи Нови Сад.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić -Кинеска Нова година потиче из Кине, а припада свету. Нови Сад је један од најважнијих српских градова и има дугорочну традицију. Ово је добар пример челичног пријатељства два народа. Кинески туристи бирају Нови Сад као једну од туристичких дестинација-навео је амбасадор Кине.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Суграђани могу да виде светлосне лампионе у облику лавова, фламингоса, традиционалних кинеских лампиона, змајева, као и других обележја кинеске традиције и културе, до 25. фебруара.
Kada se stvara najveća gužva i koje su najprometnije raskrsnice u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Змајево гнездо у Новом Саду; Свечано отворен „Фестивал светла“- Градоначелник Ђурић: Ова година је година змаја, а веровање каже да је то право време за обнову (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.