Ватерполисти Србије уписали први тријумф на Светском првенству

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2024, 18:45

Ватерполисти Србије уписали први тријумф на Светском првенству

Ватерполисти Србије савладали су Јапан са 17:10 у утакмици првог кола групне фазе првенства света. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Ватерполисти Србије, рекло би се очекивано, савладали су селекцију Јапана у првој утакмици првенства света у Дохи.
Следи дан паузе за српске ватерполисте, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а потом и утакмица против Црне Горе.
Циљ Србије на овогодишњем шампионату света је пласман на Олимпијске игре. Прва препрека на том путу успешно је прескочена уз незнатне осцилације у игри.
Јапан је отворио дуел веома ефикасно, наметнуо висок ритам игре и повео резултатом 3:1, међутим, позициони и смирени напади Србије резултирали су изједначењем, а потом и преокретом у финишу прве четвртине – 4:3.
Наставак утакмице био је уједначен, Јапан је на сваки примљени гол реаговао постигнутим и одржавао гол заостатка. Трећа деоница утакмице била је кључна за превагу на страни Србије.
„Делфини“ су били прецизни у нападу и веома смирени у дефанзиви, премда било је неколико промашених офанзивних акција.
Последња четвртина рутински је завршена, Србија је чекала крај меча, а Јапан је био изван ритма који изгубио на средини треће деонице.
Најефикаснији у редовима Србије био је Никола Јакшић са пет погодака.
Olga Danilović 127. teniserka sveta, Iga Švjontek drži prvo mesto na WTA listi


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ватерполисти Србије уписали први тријумф на Светском првенству се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.