Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 11:23

Опљачкане још две куће повратника у селу Љубожда у општини Исток

Куће повратника Маринка Благојевића и Томислава Радивојевића опљачкане су јуче у селу Љубожда, у општини Исток, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију уз оцену да је то доказ да се талас насиља на српске повратничке породице на КиМ се наставља. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Канцеларија за КиМ подесћа да су пре само неколико дана, током божићних празника, у том селу обијене још две куће Жарка Зарића и Радомира Ристића, а да се на мети напада од почетка ове године нашао и дом Миодрага Костића из Племетине.

Овакви учестали напади на миран српски народ који само жели да живи у својим домовима, посебно на наше повратнике који су најосетљивија категорија становништва, више је него јасна порука албанских екстремиста да они не желе да граде миран суживот и да чине све да Србе заплаше и протерају, наводи се у саопштењу.
У саопшењу се додаје да политичари у Приштини не показују добру вољу да се инциденти санкционишу, напротив у својим изјавама таргетирају Србе и тако генеришу насиље на терену, а сваки потез који чине служи да живот и опстанак Срба на КиМ буде немогућ.
Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује представницима међународних организација који делују на простору КиМ на угроженост српске заједнице на простору покрајине, посебно на тежак положај повратника и наставићемо све интензивније да се залажемо за трајни мир и безбедан живот нашег народа на КиМ, истиче се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.