Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 08:54

Традиционални спектакл са Бурџ Калифе у Дубаију, ватромет у Хонгконгу трајао дуже него икада раније

Широм света дочекана је Нова година. Први су у 2024. закорачили становници пацифичких држава Сaмое и Кирибата, а последњи Нову годину дочекују становници Америчке Самое, Хаваја и острва Хауланд.
Пацифичке државе Самоa и Кирибати први су ушли у 2024, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а последњи који ће дочекати Нову годину су становници Америчке Самое, Хаваја и острва Хауланд.
Након најисточнијег острва Кирибата, познатог као Божићно острво, нова година стиже на Нови Зеланд, а затим и у Аустралију.
После најмањег континента, 2024. стићи ће до Јапана, Северне и Јужне Кореје, а следе Кина, Хонгконг, Малезија, Сингапур.
Нова година у Европу стиже два сата пре него у Србију. Улазак у 2024. годину у 22 часа прослављају у Москви, а сат времена касније дочекују је Хелсинки, Кијев, Букурешт, Атина...
Потом Нова година долази и у највећи део Европе, који је у централноевропској временској зони, укључујући и грађане Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.