Suzana Mančić
Suzana Mančić

Suzana Mančić je srpska glumica, tv voditelj i pevačica. Rođena je u Beogradu 22. novembra 1956. godine.
Još kao mala borila se sa težim oblikom astme uspela je da pobedi astmu optimizmom svojim učila je da od malena da i najveće probleme rešava i pobeđuje osmehom.

Odrasla je u harmoničnoj porodici bila je jedinica i samim tim imala je najveću podršku roditelja. Odgajana je da bude prijatelj i da se raduje životu, harizmu i osmeh je povukla na majku. Najlepše dane svog detinjstva provodila je kod bake u Pirotu i Valjevu. Dok se lečila od astme često je čitala i glumila, zainteresovala se za svet filma i reklama čitajući bajke.

Još od tinejdžerskih godina mamila je poglede svojom lepotom i šarmom. Harizma je i uticala na njenu karijeru koja joj je otvorila vrata uspeha za reklame i modeling. Posle završene škole upisala je pravni fakultet po ugledu na njenog oca ali ga je napustila jer je uveliko već bila zašla u estradne vode. Jedno vreme je nastupala sa grupom Trag, grupa je radila pesme za predstave imali su koncerte i snimili su ploču. Već tada je postala popularna svojim nastupom i deleći osmeh svima, iako je kasnila i nije završila u roku ipak je završila pravni fakultet na radost oca.
Svoj put do zvezda je započela 1976. godine na muzičkom festivalu mladih u Subotici. Osvojila je drugo mesto pesmom Zlatka Manojlovića koja je išla na programu radio Beograda.

Pevačku karijeru je započela pesmom Ogledalce pesmom Sanje Ilića. Kompozitori su u njoj videli pop pevačicu ali je ona želela da peva disko muziku došlo je do neslaganja i njen drugi album je bio lošiji po njenom mišljenju. 1978. godine učestvovala je u Češkoj na festivalu Inter talent sa pesmom Mijaćik što znači teniska loptica, i dobila je nagradu za interpretaciju. Usledila je pauza i otputovala je u Irak ljubav je nju vodila kako često govori po celom svetu i otišla je zbog verenika.

Veza nije bila uspešna vratila se u zemlju, i nastavila je da radi radio reklame, sinhronizovala je crtane filmove Radio Televizije Srbije a onda je dobila ponudu da vodi Loto. Tako je i dobila nadimak Loto devojka.
Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina pojavljivala se i u filmovima Ćao Inspektore, Jugoslavija, Žikina Dinastija.
Vezu sa svojim prvim suprugom Nebojšom Kunićem započela je sasvim slučajno, dok su se viđali na snimanju emisija Sedmorice mladih, i snimanju novogodišnjeg programa rodila se ljubav između njih dvoje. Uzeli su se i dobili dve ćerke Nataliju i Teodoru. Živeli su u Moskvi. Suzana nije mogla da se navikne na klimu i tako je odlučila da se vrati za Srbiju.

Posle neuspešnog braka sredinom devedesetih posvetila se karijeri. Radila je kao voditelj u više emisija. Danas je verena za poznatog grčkog biznismena Simeona Ocomokosa. Imala je mnogo veza iza sebe, za nju su se tokom karijere vezivali mnogi skandali ali je na sve to ona uvek vešto odgovarala osmehom. Dugi niz godina bila je zaštitno lice zabavnih emisija Zam, Nedeljno popodne sa Piletom, ali je najviše iznenadila publiku slikanjem za magazin Plejboj gde je pokazala savršenu liniju u četrdesetim godinama. 2012. godine je napisala autobiografsku knjigu Neukrotivo srce.

Filmografija:
1977 Profesionalci, 1980 Sedam plus sedam, 1987 Jugovizija, 2002 Hotel sa sedam zvezdica, 2011 Selo gori a baba se češlja, 2011 Nova godina u Petlovcu.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

"NJIH PRIVLAČI DA VRIŠTIŠ" Suzana Mančić o traumatičnim scenama sa nasilnicima: "Sačekao me je ispred lifta, drala sam se kao magarac, a komšije ništa..."

Voditeljka Suzana Mančić se u jeku priče o silovatelju prisetila traumatičnih iskustva iz detinjstva.

Izvor: Blic, 03.Okt.2022

Detaljnije >>

"OSTAVLJALI SU ŽENE ZBOG MENE" Suzana Mančić je ovako pričala o INTIMNOM SNIMKU: "Ljudi su me gledali kao da sam ubila nekog, plakala sam"

Voditeljka Suzana Mančić svojevremeno je ispričala škakljive detalje iz svog privatnog života.

Izvor: Blic, 15.Sep.2022, 18:52

Detaljnije >>

(FOTO) VODITELJKA SE SKINULA USRED BEOGRADA Suzana Mančić joj oduševljeno poručila: "I JA ĆU SUTRA!"

Voditeljka Jelena Maćić je u toku današnjeg dana dala sebi oduška te se rashladila u Savi.

Izvor: Blic, 30.Avg.2022, 19:36

Detaljnije >>