Zvezda na mišiće

Izvor: RTS, 25.Okt.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na mišiće

Crveno-beli prvi su četvrtfinalisti Kupa Srbije. Pobeda nad Banatom ostvarena golom Evandra iz penala u poslednjem minutu sudijske nadoknade u najslabijem Zvezdinom izdanju ove sezone. Od 74. minuta Zvezda igrala sa igračem manje, isključen golman Miloš Vesić.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su večeras na domaćem terenu u Beogradu, u osmini finala, savladali ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Banata iz Zrenjanina sa 1:0 (0:0).

Jedini pogodak postigao je Evandro iz penala u osmom minutu nadoknadnog vremena utakmice.

Crveno-beli su bili nadomak eliminacije iz dalje borba za trofej nacionalnog kupa, ali su do dragocene pobede došli pogotkom iz penala u 98. minutu. Sudija Srđan Obradović iz Jagodine opravdano je dosudio najstrožu kaznu u 95. minutu nakon što je Jović igrao rukom u svom šesnaestercu posle šuta Lazovića.

To je izazvalo žestoku reakciju fudbalera Banata, ali je sudija bio neumoljiv, pa je Evandro preciznim udarcem sa bele tačke doneo domaćinu prolaz među četiri najbolje ekipe.

Crvena zvezda je inače u prisustvu oko 5.000 gledalaca razočarala slabom, gotovo katastrofalnom igrom. Njeni fudbaleri su tokom celog meča uputili jedva dva-tri šuta u okvir protivničkog gola, tako da je malo nedostajalo da se oproste od daljeg takmičenja.

Na terenu je u poslednjih 15 minuta viđeno nešto neuobičajeno. Golman Crvene zvezde Miloš Vesić je u 75. minutu zaradio crveni karton nakon što je spasao siguran pogodak intervenišući rukom van šesnaesterca, a pošto je trener Robert Prosinečki prethodno izvršio tri izmene i umesto Vilotića, Mezenge i Stojkovića uveo Ćosića, Kaluđerovića i Petkovića, ispred mreže je morao da stane igrač Li Adi.

Fudbaleri Banata, međutim, nisu uspeli to da iskoriste i postignu gol, pa je pobednik na kraju odlučen pogotkom Evandra iz penala u dramatičnoj završnici susreta.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki odlučio je da protiv tima iz Zrenjanina odmori petoricu standardnih prvotimaca. U najslabijem Zvezdinom izdanju  ove sezone nisu učestvovali golman Boban Bajković, Nikola Mikić, Kadu Mendeš, a Andrija Kaluđerović je u igru ušao u 69. minutu umesto Bruna Mezenge.

Utakmicu na Marakani uživo je posmatralo oko 4.000 gledalaca.

Ostali mečevi Kupa Srbije igraju se u sredu od 14 časova, dok od 18 sati igraju Partizan i Metalac.

Parovi osmine finala: 

Spartak - Radnički 1923

OFK Beograd - Kolubara

Inđija - Vojvodina

Sloboda Sevojno - Smederevo

Proleter - Borac

Jagodina - Javor

Partizan - Metalac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUP: Zvezda sa penala do pobede!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2011

Crvena zvezda sa igračem manje eliminisala Banat i plasirala se u četvrtfinale - 1:0 (0:0), strelac Evandro iz jedanaesterca u 96. minutu!

Nastavak na Mondo...

Zvezda pobedila Banat golom iz penala

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2011

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u osmini finala Kupa Srbije na svom terenu člana Prve lige Srbije Banat iz Zrenjanina sa 1:0 golom iz penala u poslednjem od pet minuta sudijske nadoknade...Jedini gol u meču postigao je Evandro, a sudija Srđan Obradović iz Jagodine dosudio je penal kada...

Nastavak na Vesti-online.com...

KUP: Zvezdin spas sa penala u 96. minutu!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2011

Crvena zvezda sa igračem manje eliminisala Banat i plasirala se u četvrtfinale - 1:0, golom Evandra iz jedanaesterca! Isključen golman Vesić, branio Li Adi.

Nastavak na Mondo...

Juventusu bodovi protiv Fiorentine

Izvor: RTS, 26.Okt.2011, 00:52

Novi poraz Fiorentine i trenera Siniše Mihajlovića čija je Funkcija u klubu dodatno uzdrmana. Najvatreniji tifozi traže njegov odlazak sa kormila kluba. ..Fudbaleri Juventusa savladali su na domaćem terenu ekipu Fiorentine sa 2:1 (1:0), u prvoj utakmici osmog kola italijanske Serije A...Klub iz...

Nastavak na RTS...

Li Adi posle golmanskog iskustva: Za svoj tim morate da se žrtvujete

Izvor: Blic, 26.Okt.2011

Početak ove fudbalske sezone nagoveštavao je rastanak Crvene zvezde i Lija Adija koji je odsustvovao sa priprema a to pravdao simptomima nalik malariji, ali se sve vrlo brzo vratilo u normalu kada je reprezentativac Gane počeo sa treninzima. Štaviše, upravo je on bio golman u završnici meča osmine...

Nastavak na Blic...

Lazović: Kontradiktorno zvuči, ali smo ličili na ekipu tek posle isključenja golmana

Izvor: Blic, 26.Okt.2011

Mladi krilni igrač Crvene zvezde Darko Lazović bio je prilično nezadovoljan igrom koju su crveno-beli pružili u osmini finala Kupa Srbije protiv Banata, koji je poklekao tek golom Evandra iz jedanaesterca u 95. minutu...Zvezda je od 75. minuta igrala bez isključenog golmana Miloša Vesića, a kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.