Žrtva tranzicije

Izvor: Glas javnosti, 27.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtva tranzicije

U raskoraku između mlade nade i igrača od koga se uvek mnogo očekuje, Novak Đoković je na travi Vimbldona izgubio ravnotežu postajući sam žrtva svoje tranzicije. Tokom meča u kome nije ličio na sebe doživeo je šokantan poraz od ruskog igrača Marata Safina, beležeći prvi razočaravajući rezultat posle 18 meseci konstantnog napretka.

Naravno, pored onih koji „blistaju“ od zadovoljstva, postoje i oni koji su stali u odbranu mladog asa, a jedan od njih je i trostruki šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vimbldona Džon Mekinro, koji smatra da je Novak žrtva žestokog tempa igranja.

- Igrao je zaista previše i to ga je istrošilo. Moraće da ubuduće bude pažljiviji jer se od njega očekuje da na svakom turniru stigne daleko - prokomentarisao je Mekinro za Bi-Bi-Si.

Bivši šampion je ocenio da su upravo velika očekivanja doprinela njegovom porazu.

- S ciljevima koje Đoković postavlja pred sebe, uzevši u obzir i sve priče koje ga svrstavaju među glavne favorite za osvajanje Vimbldona, teško je bilo izdržati takav teret - pravdao je Mekinro svog ljubimca dodajući da je s druge strane za Safina bilo dobro što je za protivnika imao igrača od kojeg je nekad bio veći, što je Đoković osetio na svojoj koži.

ANA SREĆNIJA OD NOLETA

Britanska štampa, takođe, navodi da je duel Ane Ivanović sa Francuskinjom Deši mogao da dovede do još većeg iznenađenja nego što je bila eliminacija Đokovića, ali da je sreća bila na strani srpske teniserke.

- Neko tamo gore voli Anu Ivanović. Bilo bi bezosećajno za devojku koja je u Beogradu trenirala između dva naleta bombardera NATO reći da su njeni udarci poput projektila, ali neosporno je da su dobro dirigovani - navode britanski mediji.

Boris Beker, takođe trostruki šampion Vimbldona, priznao je da je očekivao pobedu Đokovića, ali je dodao da ga ni poraz srpskog tenisera nije potpuno iznenadio.

- Imao je fenomenalnu godinu i očekivalo se da će prilično lako pobediti Safina... Rus dugo nije igrao na vrhunskom nivou, ali kao bivši broj jedan i šampion grend slema dobro zna šta je potrebno za veliku scenu. To je i uradio - rekao je Beker.

Poraz Novaka Đokovića nije posebno dirnuo prvog tenisera sveta Rodžera Federera, koji je pohvalio zasluženu pobedu Marata Safina.

- To što je Novak izgubio ne zanima me previše, jer želim da se koncentrišem na svoje mečeve. Nije me mnogo potreslo i to što je pričao, da sam ranjiv posle poraza od Nadala na Rolan Garosu. Razgovaraćemo o tome možda neki drugi put sada za to nije vreme - poručio je Federer ne krijući nameru da po šesti put zaredom osvoji trofej Vimbldona.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.