Svi igrači u padu forme

Izvor: Politika, 29.Apr.2012, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi igrači u padu forme

„Posle osvajanja Kupa smo imali veliko ‘pražnjenje’, a u proteklom periodu nam je nedostajalo jakih utakmica”, komentar je trenera Partizanovih košarkaša Jovanovića za izdanje na finalnom turniru ABA lige

Nije se ni očekivalo da će u konkurenciji Makabija biti nastavljena serija Partizanovih košarkaša od 15 trofeja u tri takmičenja, ABA ligi, nacionalnom prvenstvu i Kupu, započeta u regionalnom nadmetanju 2007. godine, a na završnom turniru njegovog 11. izdanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << okončan je i niz od 18 uzastopnih finala na ista tri „fronta” – poslednji put „crno-beli” su pre završne predstave ispali u Kupu, februara 2006.

Polufinale „fajnal fora” u Tel Avivu (za trofej u ponedeljak od 20.15 č igraju Makabi – Cedevita), protiv bitno oslabljenog osvajača hrvatskog kupa, bio je 22. meč „crno-belih” u završnicama regionalne lige, računajući sve oblike raspleta (finalni turniri sa osam i četiri ekipe, plej-of). Prema statističkim parametrima, bio je i najlošije odigran od svih tih susreta, a peti najslabiji uopšte za osam godina učešća.

– Težak trenutak, ali je jednom morao doći. Partizan je isti, ali se igrači menjaju, svake godine smo kretali od početka. Ovo je bio nov posao, koji nismo završili na najbolji način. Ne osećam poseban pritisak, nisam ni pre utakmice – komentar je Vlade Jovanovića, trenera Partizana MTS.

Sudeći prema viđenom protiv Cedevite (56:68), zbog lakog rasporeda u minula tri kola domaćeg prvenstva (mečevi dobijeni sa ukupno 90 poena razlike) nije se videlo da „crno-beli” nisu napravili pomak u odnosu na superligaške poraze u Kragujevcu i Novom Sadu. Posle ovog drugog, u klupskim analizama išlo se od tvrdnji da su uzroci u pojačanom treningu pred Tel Aviv, preko isticanja umora od velikog broja utakmica u sezoni, do pominjanja finansijskih teškoća i najava internih razgovora s ciljem da se motivacija igrača vrati na nivo na koji su navikli navijači.

– Mi smo imali veliko „pražnjenje” posle osvajanja Kupa - reči su 38-godišnjeg stručnjaka. - Bilo je nekih slabijih igara, pa smo u poslednje vreme pokušavali da dignemo nivo igre. Mislim da smo to i radili, ali ne potcenjujući ekipe s kojima smo igrali, nedostajalo nam je jakih utakmica, što se i videlo protiv Cedevite. Mislim da su svi igrači u nekom padu forme, a čeka nas veoma važan deo nacionalnog prvenstva. Trudićemo se da brzo izvučemo pouke iz ovog poraza.

Drugi polufinalni meč, u kojem je Makabi porazio Budućnost (82:60), doneo je atmosferu „fajnal fora” sa 10.500 gledalaca u „Nokija areni”. Predstavnici izraelskog velikana još nisu obelodanili da li će i najesen biti deo ABA lige. Kako kažu, zbog promene sistema takmičenja za drugi krug Evrolige od sledeće sezone (Top 16 sa 14, umesto šest kola) moraće još da razmisle. Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što će takmičenje sledeće sezone, ulaskom MZT Skoplja, sa svih šest jugoslovenskih republika „biti zaokruženo”.

Prema njegovim rečima, čelnici ABA lige u principu nisu za njeno dalje širenje na druge zemlje, već okrenuti ideji da se narednih sezona podrži povratak na staze slave klubova poput Cibone, Zadra, Bosne, pa i Olimpije...

G. K.

objavljeno: 30.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.