Sudamerikana: Lanus pred finalom

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudamerikana: Lanus pred finalom

U drugom polufinalnom duelu Kopa Suademerikana, argentinski Lanus slavio je 2:1 u paragvaju protiv Libertada.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, Santjago Silva je doneo prednost Lanusu u 54. minutu, a prednost je već u 63. duplirao Paolo Golc iz penala.

Međutim, tri minute kasnije Hose Ortiz je dobio crveni karton, ali to domaćin koristi tek desetak minuta pre kraja te golom Gustava Gomesa samo vraća nadu pred revanš. U samom finišu isključen je i domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrač Manuel Masiel.

Meč sa mnogo naboja u Asunsionu obeležili su direktni crveni kartoni za oba tima, a Lanus je sa dva gola u gostima steka veliku prednost pred revanš u predgrađu Buenos Airesu 29. novembra.

Gosti su do prednosti stigli u desetom minutu drugog dela kada je Lautaro Akosta pronašao Silvu, a ovaj loptu iz sredine šesnaesterca zakucao u gornji deo mreže gola.

Devet minuta kasnije Akosta je ponovo bio najzaslužniji za gol. Probio se do kaznenog prostora domaćina gde je nepropisno zaustavljen, a najstrožu kaznu realizuje Golc.

Međutim, nalet Argentinaca zaustavilo je isključenje Ortisa, koji je dobio direktan crveni karton u 65. minutu.

Ipak, Libertad je to iskoristio tek u 81. minutu kada je Gomes dobio duel sa čuvarom u kaznenom prostoru, i iskoristio centaršut Rodolfa Gamare.

Gosti su ipak u finišu odoleli napadima domaćina, a u tome im je pomogao i Masiel koji je samo sedam minuta po ulasku u igru takođe dobio direktan crveni karton.

U prvom polufinalu Ponte Preta je slavila u gostima protiv Sao Paula, u lokalnom derbiju najvećeg brazilskog grada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sudamerikana: Lanus pred finalom

Izvor: B92, 22.Nov.2013

U drugom polufinalnom duelu Kopa Suademerikana, argentinski Lanus slavio je 2:1 u paragvaju protiv Libertada...Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, Santjago Silva je doneo prednost Lanusu u 54. minutu, a prednost je već u 63. duplirao Paolo Golc iz penala...Međutim, tri minute kasnije Hose...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.