Srbijo, pobedi

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 10:31

Srbijo, pobedi

Košarkaši Srbije igraju sa Finskom u ponedeljak od 18 časova.

Košarkaši Srbije posle iznenađujućeg poraza od Švajcarske rezultatom 92:90 u kvalifikacijama za Eurobasket 2022, igraju sa Finskom.

Oni se nalaze u takozvanom "balonu" u gradu Espu u Finskoj i eventuelnom pobedom bi sebi obezbedili lakši put ka Evropskom prvenstvu, dok bi poraz...

Pa, poraz bi bio koban, da ne kažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << katastrofalan. Iz kvalifikacione grupe će se, uz Gruziju koja je jedan od domaćina Eurobasketa, još dve selekcije plasirati dok jedna ispada i ne bi trebalo da Srbija bude ta jedna.

Ruku na srce, u Finskoj nismo u najjačem sastavu, ekipa je kompletirana samo jedan dan pred utakmicu,ali svakako je dozvoljeno Švajcarskoj da pogodi čak 13 trojki i ubaci Srbiji 92 poena.

"Želeo bih da čestitam Švajcarskoj na velikoj pobedi večeras. Imali su sjajno šutersko veče. Imali smo neki psiholoških problema koji su nas koštali i u defanzivi i u ofanzivi. Oni su postigli sedam trojki u prvoj četvrtini, otvorili su utakmicu na taj način i stekli samopouzdanje. Mi smo nov tim i fokusiramo se na naredni meč. Imamo dva meča ovde da odigramo i učimo na našim greškama", rekao je Kokoškov posle bolnog poraza.

O narednom duelu sa domaćinom, rekao je:

"Igrali smo protiv Finske nekoliko puta poslednjih godina i dobro su nam poznati. Do sada uopšte nismo govorili o Finskoj i od sutra se spremamo za njih. Igraće kod kuće, osećaju se udobno ovde, bez obzira na to što nema navijača, imaju prednost domaćeg terena", dodao je srpski stručnjak.

Finska je u subotu poražena od Gruzije u neizvesnom meču sa 91:85 i pobeda bi Srbiji "otvorila" vrata ka Eurobasketu, ali bi za tako nešto bila potrebna i pobeda nad Švajcarskom u narednom kvalifikacionom prozoru koji će se igrati od 19. do 21. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.