Srbija bez selektora do proleća

Izvor: Politika, 21.Nov.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bez selektora do proleća

U FSS planiraju da Mihajlovićevog naslednika izaberu u martu, pre meča sa Ircima, da mu ne bi u „mrtvom periodu” platili više od 100.000 evra

Kada će Srbija dobiti novog fudbalskog selektora? Kako sada stvari stoje, ne pre marta, jer, kako saznajemo, vodeći ljudi Fudbalskog saveza Srbije (FSS) nemaju nameru da o tome sada raspravljaju, budući da naš državni tim tek u martu, u prvom slobodnom terminu Uefe, ima utakmicu. Tada će u prijateljskom susretu biti gost Irske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Računica je jasna: zašto bi FSS mesečno plaćao nekoliko desetina hiljada evra (Mihajlović je imao 35.000 evra mesečno), kad može taj novac da uloži u razvoj mlađih kategorija ili nešto drugo. Možda u izgradnju nekog terena, doniranje opreme nekim klubovima, savezima. U svakom slučaju, tako se uštedi barem 100.000 evra.

Pre nego što je Siniša Mihajlović spakovao kofere i krenuo ka svom novom odredištu, spekulisalo se da će novi selektor biti ili Stojković ili Rajevac ili Tumbaković... Mihajlović nije mogao da čeka hoće li Karadžić ostati predsednik ili ne. Dobro je to što je ovog puta rastanak bio prijateljski (za razliku od odlaska Radomira Antića, zbog čega je FSS, posle spora na sudu, ostao kratak za 2,5 miliona evra).

Nema sumnje da će biti i onih trenera koji će se sami nuditi Karadžiću. Pitanje je, međutim, kakva će biti njegova sudbina u FSS i da li je on taj koji treba da ima završnu reč oko selektora. Nedavno se jedan od visokih funkcionera FSS pitao glasno: šta je sa odgovornošću predsednika FSS? Koliko je on kriv što nismo uspeli da odemo u Brazil, što nam odlaze selektori bez pitanja i odgovora?

D. Todorović

objavljeno: 21.11.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.