Sol Kembel tužio Portsmut

Izvor: B92, 20.Jan.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sol Kembel tužio Portsmut

Engleski fudbaler Sol Kembel pokrenuo je tužbu protiv bivšeg kluba Portsmuta zbog neisplaćenih honorara i bonusa u iznosu od 1,7 miliona funti.

Kembel, koji je potpisao šestomesečni ugovor sa Arsenalom, rekao je da mu Portsmut duguje 1,7 miliona funti na ime vlasničkih prava fotografija i neisplaćenih bonusa, za tri godine koliko je proveo na 'Fraton parku'. "Slučaj smo prepustili advokatima", rekao je portparol Portsmuta.

Portsmut se nalazi u veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teškoj finansijskoj situaciji, jer duguje oko deset miliona funti i to ne samo klubovima u Premijer ligi, već i timovima u inostranstvu. Uprava engleske Premijer lige zbog toga je zabranila osvajaču FA Kupa 2008. godine da kupuje nove igrače.

Takođe, izvršni direktor Portsmuta Piter Stori pojaviće se pred sudom zbog utaje poreza u periodu od 1. jula 2003. do 28. novembra 2007. godine.

Iskusni defanzivac je u periodu od 2006. do 2009. godine odigrao za Portsmut ukupno 91 utakmicu i postigao dva gola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.