Slovenac u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 05.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenac u Beogradu

Poslednje pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku Mirnes Šišić očekuje da dobrim igrama u crveno-belom dresu potvrdi status reprezentativca Slovenije. Vezni fudbaler, visok 191 santimetar, otkriva da bi voleo da postigne gol u „večitom derbiju“ protiv Partizana 22. februara. Slovenac kaže da su mu pasije mali fudbal i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tenis, a da u Beogradu neće praktikovati naviku da se posle poraza svog tima kući vraća taksijem.

Šta očekujete od dolaska u Crvenu zvezdu?

- Najbolje rezultate u poslednjih nekoliko godina. Kako lične, tako i Zvezdine. Primarni cilj je da stignemo sedam bodova zaostatka i uzmemo titulu, naravno i kup. Ako se to desi, onda, naravno, napad na Ligu šampiona.

Kakvi su utisci o saigračima i treneru Janevskom?

- Fantastični! Primili su me kao brata rođenog. Svi, počev od trenera, preko doktora, fizioterapeuta, pa naravno, do igrača. Jedno veliko hvala i bravo za sve njih!

Kako su u Sloveniji ispratili vaš dolazak u Crvenu zvezdu?

- Došao sam na „Marakanu“ kao reprezentativac Slovenije. Velika je to stvar u mojoj zemlji. Svi znamo koliko navijača Zvezda ima u Sloveniji.

Šta za vas znači nositi crveno-beli Zvezdin dres?

- Iz detinjstva pamtim sve što ima veze sa Zvezdom. Najviše, naravno, 1991. godinu. Tada sam imao 10 godina i dobro se sećam svega. Taj osećaj je teško opisati, to svi znaju. Zvezda je klub iz snova za svakog igrača sa ovih prostora. Privilegija je igrati u Zvezdi, a kada se dečačko maštanje ostvari, to je neprocenjivo.

Kako ćete da se predstavite „delijama“, koji uvek očekuju najviše od pojačanja?

- Od prvog treninga sam ušao maksimalno ozbiljno u celu priču, kako bih se što pre uklopio. Pružam maksimum iz dana u dan. Profesionalac sam i to je moja obaveza. Verujem da će me po tome pamtiti i ceniti.

Da li biste voleli da debitujete u derbiju protiv Partizana?

- Ne opterećujem se, već jedva čekam tu utakmicu. Želim trijumf, kao i milion naših navijača. Više nego bilo šta bih voleo da pobedimo i da dam gol u derbiju. Da mi tako počne Zvezdina polusezona, to mi je cilj. Taj gol u derbiju bih posvetio svim našim navijačima.

Ko vam je bio fudbalski idol?

- Obožavao sam Romarija i Ronalda dok su igrali za Barselonu. NJih dvojicu najviše cenim. To je bilo dok sam bio mlađi, sa 27 godina ne mogu baš da imam idola. Meni se najviše sviđa fudbal koji se igra u španskoj Primeri.

Znate li nešto o Slovencima koji su nosili dres Crvene zvezde?

- Marko Elzner je ostavio veliki trag. NJega nisam upoznao, ali zato Mileta Aćimovića znam lično.

BALKANCI

Po čemu pamtite Darka Kovačevića i Predraga Đorđevićem iz Olimpijakosa?

- Sa Darkom i Peđom sam se najviše družio dok sam bio u Atini. NJih dvojica su veliki igrači, s velikim karijerama. Pre svega, pošteni ljudi. Čast mi je što poznajem takve veličine. U Olimpijakosu smo bili prava ekipa s Balkana - kazao je Mirnes Šišić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.