Izvor: Blic, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam golova Rome!

Sedam golova Rome!

Retko se dešava da jedan tim u Kalču na jednom meču postigne sedam golova. Juče je to uspela Roma, koja je sjajnom timskom igrom prosto raznela Kataniju pobedivši je čak sa 7:0!

Prvi znak da se gosti neće dobro provesti bio je pogodak Panućija u 12. minutu posle asistencije od strane Pizara. kada je Maskara tri minuta kasnije 'pocrveneo' i to tek što je izdržao kaznu suspenzije takođe zbog crvenog kartona, sve je krenulo nizbrdo. Roma je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u punom gasu do poluvremena postigla još tri gola, a strelci su bili Manćini u 19, Perota u 24. i 40. minutu.

U nastavku, Rimljani su prosto dotukli već grogiranog rivala. Panući je svoj drugi gol na meču postigao u 48, a Vinćenco Montela se u strelce upisao u 59. minutu, da bi kraj protekao u znaku Frančeska Totija koji je u 70. minutu preciznim udarcem povisio na konačnih 7:0.

Poraz Palerma u subotu, na najbolji način je iskoristio Inter da stekne tri boda prednosti. Na 'Đuzepe Meaci', sve je rešeno u četvrtom minutu kada je Ernan Krespo savladao golmana Ređine. Dejan Stanković je odigrao svih devedeset minuta, a rezultat se do kraja nije menjao, pa je Inter rezultatom od 1:0 došao do čela tabele Kalča.

Lacio je i ove nedelje bio ubedljiv. Pošto je prošle nedelje u Rimu detronizovao ekipu Udinezea, tim sa 'Olimpika' je pokazao snagu i u Mesini gde je trijumfovao rezultatom 4:1. Rigano je u 56. minutu sa bele tačke bio jedini strelac za Mesinu, dok su strelci za 'nebeskoplave' bili mauri u 10. i 82, Pandev u 59. i Makinva u 84. minutu. Udineze se od rimskog šoka oporavio pobedom nad Sijenom (3:0), dok je istim rezultatom Livorno srušio Parmu. Fiorentina je golom Luke Tonija vodila do 84. minuta u Askoliju, a onda je Hrvat Bjelanović izjednačio na 1:1, dok Kjevo polako tone ka Seriji B posle remija sa Atalantom (2:2).

Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.