Ruski klizači vode

Izvor: RTS, 07.Feb.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski klizači vode

Rusija u umetničkom klizanju vodi posle prvog takmičarskog dana na ZOI. Prvi trening Morgenšterna u Sočiju. Danas svečano otvaranje.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

08.00 - U 17.00 počinje ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Na 22 zimskim igrama Srbiju će predstavljati osmoro sportista - Milanko Petrović, nosilac zastave na ceremoniji otvaranja, takmičiće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u bijatlonu i nordijskom trčanju, Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo su posada boba dvoseda, Ivana Kovačević i Rejhan SSmrković, takođe u nordijskom trčanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukičević u alpskom skijanju i Nina Micić u snoubordu. Ceremoniji će prisustvovati veliki broj međunarodnih lidera, između ostalih i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.

01.00 - Trostruki svetski šampion u skijaškim skokovima Tomas Morgenštern trenirao je u Sočiju, manje od mesec dana pošto je pretrpeo ozbiljnu nesreću. Morgenštern je na treningu 10. januara imao težak pad i tada je pretrpeo povrede glave i pluća, zbog čega je doveden u pitanje njegov nastup na Olimpijskim igrama u Sočiju. Trening je obavljen noću da bi uslovi na skakaonici bili slični kao i u nedeljnom finalu.

00.00 - Dan uoči zvaničnog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju održana su dva kratka programa u umetničkom klizanju, a u timskoj konkurenciji vodi domaćin Rusija ispred Kanade i Kine. U konkurenciji muškaraca Japanac Juzuru Hanju bio je najbolji u kratkom programu sa 97.98 bodova, pa je nacionalnoj selekciji doneo 10 bodova. Iza Hanjua plasirali su se Rus Jevgenij Plušenko i Kanađanin Patrik Čen. U konkurenciji parova pobedili su domaći takmičari Tatjana Volosožar i Maksim Trankov osvojivši 83.79 bodova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.