Rojs među kraljevima

Izvor: RTS, 01.Jan.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojs među "kraljevima"

Real i Borusija dogovorili se o prelasku Rojsa. Odložen meč Jadranske lige između Levskog i Zadra. Nibali i MAze najbolji u 2014. u izboru Gazete delo Sport. Читај ми!

Ostali sportovi 1 Rojs među "kraljevima"

2 Pet najgledanijih sportskih snimaka na sajtu RTS-a u 2014. godini!

3 Marko Rojs, "kraljevski" novogodišnji poklon

4 Udovičić: Sledi nam godina izazova

5 Ljajić: Pazar ispašta zbog jednog idiota
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
09.50 - Utakmica 16. kola košarkaške ABA lige Levski Sofija - Zadar, koja je trebalo da se odigra u subotu 3. januara, odložena je zbog problema sa terminima dvorane u Sofiji, saopšteno je na zvaničnom sajtu ABA lige.

Novi termin odigravanja meča biće određen posle dogovora dva kluba.

09.20 - Real Madrid i Borusija Dortmund dogovorili su uslove oko prelaska nemačkog reprezentativca Marka Rojsa u redove desetostrukog prvaka Evrope. Španski sportski dnevnik Marka tvrdi da su predsednici dva kluba, Florentino Perez i Rajhnard Raubal, postigli usmeni dogovor, pa će Real Madrid imati prednost nad ostalim klubovima ukoliko Rojs reši da karijeru nastavi u inostranstvu.

Za 25. godišnjeg ofanzivnog igrača sredine terena još su zainteresovani Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Čelsi i Bajern Minhen, a procenjuje se da bi njegov transfer iznosio 25 miliona evra.

Rojs je do sada odigrao 23 utakmice za repezentaciju Nemačke i postigao sedam golova.

09.00 - Italijanski biciklista Vinćenco Nibali i slovenačka skijašica Tina Maze proglašeni su za najbolje svetske sportiste u 2014. godini, u tradicionalnom 37. izboru najtiražnijeg italijanskog sportskog lista Gazeta delo Sport.

Nibali, pobednik Tur de Fransa, ubedljivo je trijumfovao u izboru osvojivši 120 glasova ispred španskog motocikliste Marka Markesa, svetskog šampiona u MotoGP, sa 62, dok je treće mesto zauzeo svetski prvak u Formuli 1, Britanac Luis Hamilton, kome je pripalo 58 glasova.

Iza njih plasirali su se fudbaler Real Madrida, Portugalac Kristijano Ronaldo, sa 57 i golman reprezentacije Nemačke Manuel Nojer sa 46 glasova.

Kod žena, dvostruka olimpijska šampionka Maze osvojila je 219 glasova, a u konkurenciji su još bile američka teniserka Serena Vilijams (156 glasova), plivačica Kejti Ledecki (54), odbojkašica Kimberli Hil (48) i novozelandska atletičarka Valeri Adams (40).

Za najbolju ekipu u 2014. proglašen je fudbalski šampion sveta, repezentacija Nemačke, drugo mesto zauzeo je Real Madrid, a treće košarkaški NBA prvak San Antonio Spars.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lampard u Sitiju do kraja sezone

Izvor: RTS, 01.Jan.2015

Lampard "građanin" do kraja sezone. Navijači Njujork sitija besni na Lamparda. Siti ponudio 25 miliona funti za Bonija. Ramos: Nema opuštanja, cilj je "tripla kruna". Real i Borusija dogovorili se o prelasku Rojsa. Odložen meč Jadranske lige između Levskog i Zadra. Nibali i Maze najbolji u 2014....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.