Red Bul predstavio RB20

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 00:12

Red Bul predstavio RB20

Za kraj predstavljanja bolida za narednu sezonu Formule 1, došao je red i na aktuelnog šampiona ekipu Red Bula.

Ova prezentacija novog bolida ekipe koja je bila dominantna u poslednje dve sezone.

I ovaj bolid koji ima naziv RB20 koji je evolucija prošlogodišnjeg bolida koji je bio najbolji u sezoni.

Nisu samo druge ekipe kopirale Red Bul, već je austrijska ekipa na novom bolidu "ukrala" ideje od drugih timova.

Na prvi pogled ovogodišnji bolid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima veći prednji deo bolida, svi ostali timovi su nosom bolida povezali tri elementa prednjeg krila, dok je četvrti odvojen i usmerava vazduh ispod bolida i prema podu. Red Bul je povezao sva četiri elementa i tako se izdvojio od konkurencije.

Što se tiče bočnih usisnika, tu je Red Bul napravio tobogan koji usmerava vazduh prema podu dok je poklopac motora ovoga puta širok i oblikovan tako da formira kanale prema zadnjem krilu. I tu je šampionska ekipa kopirala ekipu Mercedesa.

Zadnje vešanje nije pretpelo promene, pa je zadržana ta puš-roud konfiguracija, a zadnje krilo je ojačano sa jednim stubom gde se nalazi u mehanizam za aktivaciju DRS.

I ove sezone će za ekipu Red Bula voziti isti dvojac kao prošle godine. Serhio Peres i trostruki svetski šampiona Maks Ferstapen će biti za volanom novog bolida aktuelnog šampiona Formule 1.

Branilac titule Maks Ferstapen je prokomentarisao novi bolid.

Vreme će reći sve, ali sam uzbuđen.” kazao je Maks. “Uvek je lepo kada vidite kako novi bolid oživi i kako je on napravljen od strane velike grupe ljudi. Ja se u ovom trenutku više radujem Bahreinu. Tamo nas čeka test, želimo da nam bude ugodno u bolidu kao i da razumemo šta nam je potrebno za sam početak. Sezona je dosta dugačka i želimo da dobro stratujemo. Cilj je da razumemo bolid i videćemo gde ćemo da završimo.”

Slično misli i njegov klupski kolega Serhio Peres.

Ja sam veoma srećan kada vidim da je ceo tim sklopio jedan neverovatan koncept.” izjavio je Sergio Perez. “Sada želim da što bolje započnemo test u Bahreinu i saznaćemo kako stojimo već posle nekoliko trka. Ali, ja verujem da smo napravili dobre korake u pravom smeru, tako da će ovo biti još jedan sjajna sezona za tim”.

Tu je bilo i ne tako dobrih stvari u ekipi Red Bula. Tako je jedna osoba u timu prijavila Kristijana Hornera zbog nedoličnog ponašanja.

Suđenje je u okviru ekipe već počelo, ali i dalje se na zna kakav će epilog imati.

"Prvenstveno želim da negiram optužbe, ali proces postoji i poštujem ga", kaže Horner i nastavlja

"Naravno, to je distrakcija za tim, ali se držimo zajedno. Nastavljamo sa poslom i pripremamo se za novu sezonu“.

Na pitanje da li smatra da je on i dalje najbolje rešenje za šefa ekipe.

"Apsolutno, radim to već 20 godina i nemam nikakve sumnje u to“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.