RLF: InSport šampion

Izvor: B92, 04.Jun.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RLF: InSport šampion

Proteklog vikenda turnirom u Beogradu završena je prva regionalna liga u florbolu. Titulu je osvojio višestruki prvak Slovenije Fbk InSport.

Slovenci su opravdali je ulogu favorita i osvojili prvo mesto, uprkos činjenici da je ekipa u Beograd doputovala bez najboljeg igrača Slovenije, Blaža Kržišnika, koji je povređen u polufinalnoj utakmici slovenačkog plej-ofa. U poslednjoj utakmici na turniru, u direktnom duelu sa pobednikom, priliku da se bori za naslov prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imala je druga slovenačka ekipa, Fbk Žiri.

Posle prve trećine i vođstva Fbk Žiri od 1:0, igrači InSporta su krenuli punom snagom na gol protivnika i uspeli da preokrenu rezultat na 6:2 u svoju korist i tako dođu do pobede i pehara RFL.

Rezultati utakmica na turniru u Beogradu:

InSport – Stari grad 3:3

Žiri – Tuzla 9:3

Gromovi – Galaks 6:1

Žiri – Stari grad 6:3

InSport – Gromovi 7:0

Galaks – Tuzla 3:4

Stari grad – Gromovi 2:0

Žiri – InSport 2:6

Predstavnik Srbije u ovom takmičenju, Fbk Stari grad, očekivano je zauzeo četvrto mesto iza slovenačkih ekipa, mada je malo nedostajalo da bude ispred ekipe Galaksa, koja je treće mesto osvojila zahvaljujući boljem skoru u mečevima sa prvakom Srbije.

Najbolji strelac lige je Mlinar Damjan iz Fbk Žiri, a najbolji igrač Burnik Anže iz Fbk Galaks.

Svi klubovi koji su učestvovali u RFL zadovoljni su onim što je ostvareno i nadaju se da će se i naredne sezone organizovati regionalno takmičenje. Sa koliko klubova i u kom formatu još se ne zna, a to će biti glavna tema na sastanku predstavnika klubova koji treba da se održi tokom leta.

Ovogodišnja sezona florbola u Srbiji je završena, a novo okupljanje srpskih klubova je zakazano za kraj avgusta.

Tabela RFL 2010:

1. Fbk InSport Škofja Loka (SLO) 19

2. Fbk Žiri (SLO) 15

3. Fbk Galaks Marmor (SLO) 9

4. Fbk Stari grad (SRB) 9

5. Fbk Gromovi Banja Luka (BiH) 6

6. Fbk Tuzla 3:16 (BiH) 2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.