Izvor: Blic, 07.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ od Monaka

Princ od Monaka

Moro je od srede noćna mora čelsijevaca. Kralj sa 'Bernabeua'postao je princ iz Monaka, miljenik kneževske porodice u Monte Karlu, zaštitni znak ekipe koja je mimo svih očekivanja stigla do 'Šalke arene' u kojoj će 26. maja pokušati da zasedne na tron Evrope.

Fernando Morijentes je tipičan primer kako jedan talentovan igrač u senci može da ispolji svoj kvalitet i van velikog tima kao što je Real. Florentinu Perezu koji je dao prednost Ronaldu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije bio po volji, miljenika navijača Reala poslao je na pozajmicu u Monako. Rezultat je posle samo šest meseci fantastičan - 20 golova u prvenstvu Francuske (prvi na listi) i devet u Ligi šampiona, najplaćeniji je stranac u francuskom fudbalu.

- Ljudi misle da mi je bilo lako kada sam otišao iz Reala. Monako jeste bio novi izazov jer nisam imao izbora. Sve se svodilo na to da sedim na klupi Reala ili da radim ono što najbolje znam u drugom klubu. Želeo sam da vratim samopouzdanje, novi drugovi su mi u tome pomogli i srećan sam zbog toga - kaže Morijentes.

Nadimak Moro je skraćeni oblik njegovog prezimena. Da nije postao fudbaler, verovatno bi bio dobar student i specijalizovao menadžment ili programerstvo.

- Veliki sam fan kompjutera, obožavam igrice. Kad god imam vremena, prikačim se na Internet, ništa značajno ne može da mi promakne - kaže napadač 'kneževa'.

Već pet godina je u braku sa Viktorijom. Venčali su se u decembru 1999. u Toledu, kažu da su srećan par. Uostalom, njegov privatni život nikada nije bio meta paparaca jer je sve išlo uobičajenim tokom.

Finale, čiji će biti akter krajem maja u Nemačkoj, neće biti njegovo prvo u Ligi šampiona. Na 'Sen Deniju' je u maju 2000. postigao vodeći od tri gola Reala u pobedi nad Valensijom (3:0), radovao se sa Realom istom peharu i dve godine kasnije (2002), ali i 1998. Sada će imati isti zadatak protiv Porta.

- Porto ima dobar tim, ali Monako je nešto posebno. Videće to svi u finalu, sad hoću još da uživam. Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.