Prevc do prve pobede u karijeri

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevc do prve pobede u karijeri

Slovenački ski skakač Peter Prevc ostvario je svoju prvu pobedu u karijeri u Svetskom kupu, pošto je u Kulmu, u Austriji, trijumfovao ispred domaćeg takmičara Gregora Šlirencauera i Noriaki Kasaija iz Japana.
(FOTO: AP)
Prevc je do prve pobede u karijeri došao skokovima od 186 i 198 metara, odnosno 369 bodova, što je 2,1 bod više od drugoplasiranog Austrijanca.
Slovenac je posle prve serije bio na drugom mestu, iza Švajcarca >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Simona Amana koji je takmičenje završio kao četvrti (365,5), iako je imao devet bodova više od Prevca posle prvog skoka.
Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Poljak Kamil Štoh je u Kulmu zauzeo devet mesto, dok je svetski prvak u letovima Slovenac Robert Kranjec bio tek 18.
U ukupnom poretku na prvom mestu se i dalje nalazi Štoh sa 627 bodova, Šlirencauer je sada drugi sa 616, dok je Aman treći sa 608.
Svetski kup nastavlja se u četvrtak u Visli, dok će tokom vikenda takmičenje održavati u Zakopanima.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva pobeda Prevca u Svetskom kupu u karijeri

Izvor: Blic, 12.Jan.2014

Slovenački ski skakač Peter Prevc ostvario je svoju prvu pobedu u karijeri u Svetskom kupu, pošto je u austrijskom Kulmu trijumfovao ispred domaćeg takmičara Gregora Šlirencauera i Noriakija Kasaija iz Japana...Prevc je do prve pobede u karijeri došao skokovima od 186 i 198 metara, odnosno 369...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.